Nabucco inşaatında gecikme yok

Nabucco Uluslararası Doğalgaz Boru Hattı Şirketi, projenin erteleniceğine dair yayınlanan haberleri yalanladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Nabucco Uluslararası Doğalgaz Boru Hattı Şirketi, Nabucco ile ilgili inşaat çalışmalarının 2013 yılında başlamasının planlandığını belirterek, söz konusu çalışmalarda şu an için bir gecikme öngörmediklerini bildirdi.

Şirketten, Nabucco Projesi'nin ertelenebileceğine dair yorumları içeren haberler üzerine yapılan yazılı açıklamada, Nabucco ile ilgili takvim, doğalgaz kaynaklarının erişilebilirliğine bağlı bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, ''Halihazırda, mevcut takvimi tekrar değerlendirmeden önce Şah Deniz II Konsorsiyumu'nun vereceği kararı beklemekteyiz. Nabucco ile ilgili inşaat çalışmalarının 2013 yılında başlaması planlanmaktadır ve söz konusu çalışmalarda şu an için bir gecikme öngörmüyoruz. İnşaat çalışmalarının 2017 sonu itibariyle tamamlanmasını ve böylelikle doğalgaz ihracatının gerçekleşeceği tarihe kadar her şeyin hazır olmasını amaçlıyoruz'' denildi.

Avusturya merkezli bir haber ajansı, Nabucco Projesi'nin ortaklarından birinin, boru hattından ilk doğalgaz sevkıyatının beklenenden bir yıl sonra gerçekleştirilebileceğini açıkladığını duyurmuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir