NATO Avrupa Ülkeleri Hava Kuvvetleri Komutanları Toplantısı sürüyor

Toplantıda, Türkiye'yi Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Babaoğlu temsil ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÖD-FELSÖ - NATO Avrupa Ülkeleri Hava Kuvvetleri Komutanları Toplantısı, Macaristan'ın Göd-Felsö kentindeki Polus Palace Oteli'nde devam ediyor. Bu sabah başlayan ve yarın akşam sona erecek toplantıda Türkiye'yi Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu temsil ediyor.

18 NATO Avrupa ülkesi Hava Kuvvetleri Komutanları'nın katıldığı toplantının öğleden sonraki bölümünde, 2011 yılında NATO Avrupa Ülkeleri Hava Kuvvetleri Komutanları Toplantısı'nın Türkiye'de yapılmasına karar verildi. Toplantıda, Macaristan Savunma Bakanı İmre Szekeres, katılımcılara Macaristan Hava Kuvvetleri'nin geleceği ile ilgili bir brifing verdi.

Toplantının bugünkü bölümünün tamamlanmasının ardından Türk Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "1993 yılından bu yana düzenlenen toplantı, bu yıl Macaristan'da gerçekleşti. Burada tüm Avrupa ülkelerinin hava kuvvetlerini ilgilendiren konular üzerinde konuştuk. Karşılıklı tecrübeleri birbirimize aktarıyoruz. Bu yılki toplantıda daha ziyade hava sahasının kontrolü, kaçırılan uçaklar, bunlara yapılacak işlemler, bu alanlardaki yardımlaşma konularını görüştük. İlk kez bir ülke Savunma Bakanının toplantımıza katılarak brifing verdiği vaki oldu bu da bizi çok mutlu etti" dedi.

Orgeneral Babaoğlu, Türk havacılığının 100. yıl dönümünün 2011 yılında kutlanacağını, bu sebeple NATO Avrupa Ülkeleri Hava Kuvvetleri Komutanları Toplantısı'nın Türkiye'de yapılmasına karar verildiğini, bunun da kendisini çok mutlu ettiğini ifade etti.

Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, toplantının bitmesiyle 16-17 Ağustos tarihlerinde Macaristan'ın Kecskemet kentinde yapılacak olan Uluslararası Hava Gösterilerine iştirak edecek. Babaoğlu, Kecskemet'te hava gösterilerine katılacak Türk Yıldızları'nı izleyerek, Türk pilotlarına moral verecek.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu 17 Ağustos gecesi Türkiye'ye dönecek.