Necef seferlerine başladı

THY, Ortadoğu'daki 26'ncı uçuş noktasını açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NECEF/İSTANBUL - Türk Hava Yolları (THY), Necef ile Irak'ta 4'üncü, Ortadoğu'da 26'ncı uçuş noktasına ulaştı.

Hattın açılışı dolayısıyla Necef Havaalanı'nda düzenlenen törende konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Necef'in, Irak'taki son uçuş noktası olmadığını belirtti. Yakın zamanda, Süleymaniye ve Musul'u da Irak'taki uçuş noktalarına ekleyeceklerini ifade eden Topçu, şunları söyledi:

"Bütün bu gelişmeler, iki kardeş ülke arasındaki dostluğun boyutlarına işaret ediyor. Aynı zamanda bu gelişmeler, yaşanan acı olaylardan sonra dünya ile kurduğu diplomatik ve ticari ilişkilerin geldiği noktayı da gösteriyor.

Bir süre önce sayın Başbakanımız, Necef'e gelmiş ilim ve hikmet kapısı Hazreti Ali Efendimizin türbesini ziyaret ederek, buradaki yetkililerle çeşitli temaslarda bulunmuştur. Biz de bugün THY olarak manevi atmosferi ziyadesiyle hissedilen bu müstesna şehre uçuşları başlatmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz."

Dünyanın her yerinden, özellikle Amerika'da Los Angeles'ta yaşayan Müslümanlardan Necef'e sefer konulması yönünde yoğun talep aldıklarını belirten Topçu, "THY, Necef ile Irak'ta 4'üncü, Ortadoğu'da 26'ncı uçuş noktasına ulaşmıştır. THY Necef şehrine, dünyanın 183 şehrinden İstanbul üzerinden direkt bağlantı verecektir. THY sahip olduğu gücü dost, kardeş ülkeye ve maneviyat dolu Necef'i dünyaya bağlamakta kullanacağını bildirmek istiyorum" dedi.

Necef Seferleri

THY'nin İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan başlayan Necef seferleri, salı, perşembe ve cumartesi günleri olmak üzere haftada 3 gün olarak gerçekleştirilecek. THY yolcuları, Bağdat, Erbil ve Basra'dan sonra Irak'ta 4. uçuş noktası olan Necef'e direkt uçma imkanı bulacak.

İstanbul'dan Necef'e gidiş-dönüş ücretleri tüm vergiler dahil 270 eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir