Neçirvan Barzani Türkiye'de

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirerek, Davutoğlu ve Erdoğan ile görüştü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bugün sabah Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Sayın Başbakan Neçirvan Barzani bugün Türkiye'yi ziyaret edip, İstanbul'da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelecek" ifadelerine yer verilmişti. 

Açıklamada, yapılacak görüşmede Türkiye ve Kürt bölgesi arasındaki ilişkilerin, terörle mücadele ve bölgeyi ilgilendiren konuların ele alınacağı belirtilmişti.  

1213131456.jpg

Davutoğlu'yla Barzani bir araya geldi

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde görüşme gerçekleştirdi.

Başbakan Davutoğlu 12.05'de ofise gelirken Neçirvan Barzani ise 12.10 sıralarında geldi. Davutoğlu ve Barzani görüşmesine Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile IKBY Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi ile Planlama Bakanı Ali Sındi de katıldı. 

Yaklaşık 1 saat süren görüşmede Türkiye ve Kürt bölgesi arasındaki ilişkilerin ve bölgeyi ilgilendiren konuların ele alındığı öğrenildi. 

Erdoğan, Barzani'yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ve beraberindeki heyeti Yıldız Sarayı içindeki Mabeyn Köşkü’nde kabul etti.

12121-004.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 14.00’da Kısıklı’daki konutundan çıkarak Yıldız Sarayı’na geçti.

Barzani de saat 14.10’da görüşme için Yıldız Sarayı’na geldi.

Baasına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü.