Neova Sigorta, sektöre yeni uygulama getirecek

Şirket, sektöre faizsiz yatırım geliri ve teknik kar pay iadesi uygulaması getirecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Neova Sigorta, sektöre faizsiz yatırım geliri ve teknik kar pay iadesi olarak tanımlanabilecek bir uygulama getirecek.

Söz konusu uygulamayı zorunlu olmayan tüm sigorta ürünlerine adapte eden şirket, teknik kar pay iadesini fiilen üçüncü ya da dördüncü yılında yapabilecek. Şirket bu uygulamayla pazardaki payını ciddi oranda artırmayı hedefliyor.

Neova Üst Yöneticisi (CEO) Özgür B. Koç, ülke ekonomisiyle ve kendi dinamiklerinde yaşanan değişimle birlikte ciddi bir dönüşüm sürecine giren sigorta sektörünün, sadece birkaç yıl öncesiyle kıyaslandığında oldukça farklı bir görüntü sergilediğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Üç yıl öncesine kadar kendi kanunu olmayan, tamamen yüksek ve garantili mali kâra dayalı, kapsamlı tarifeleri bulunmayan sektör, günümüz sigortacılığı olarak açıklanabilecek Avrupa normlarında düzenlemeler ve merkezi kayıt sistemi sayesinde bilgiye ulaşımın daha kolay olduğu buna karşın mali karların ciddi oranda düştüğü ve rekabetin arttığı bir yapıya dönüştü. Neova Sigorta, 'Geleceğin Sigortacılığı' sloganıyla bir konsept oluşturdu.

Ülkemiz hayat dışı sigorta sektörünün bireysel kısmında, zorunlu olmayan ürünlerde müşterinin aldığı, yani talep ettiği ürün temelde kasko sigortası. Bunun dışındaki ürünler genelde ya bankaların kredi bağlantısıyla sattığı ürünler ya da biz sigortacıların müşteriye bir kanaldan ulaşıp sattığımız ürünler. Yani ülkemizde sigorta ürünleri alınandan ziyade satılan ürünler. Bu durumda önceliğimiz alınan ve zorunlu olan ürünlerde hedef kitleyi iyi analiz ederek iyi müşteriyi düşük primle sistemde tutmak, riski yüksek müşteriyi doğru primle sigortalamak. Ayrıca satılan ürünlerde tüm dağıtım kanallarıyla proaktif olarak farklı ürünleri satmak."

Söz konusu hedefler doğrultusunda şirketin, gelecek yıl mobil satış ekibi, exclusive acente yapılanması, acentelere özel satış destek uygulamaları ve banka müşterilerine özel yapılanmaları hayata geçireceği bildirildi.

Faizsiz yatırım geliri ve teknik kar pay iadesi

Verilen bilgiye göre, Neova Sigorta, önümüzdeki dönemde sektöre, sigortaya soğuk bakanların ilgisini de çekebilecek bir yenilik getirmeyi ve kendiyle birilikte pazar büyütmeyi hedefliyor. Şirket, temel olarak faizsiz yatırım geliri ve teknik kar pay iadesi olarak tanımlanabilecek bu uygulamayı zorunlu olmayan tüm sigorta ürünlerine adapte etmiş durumda. Ancak henüz yeni kurulmuş bir şirket olarak Neova Sigorta, teknik kar pay iadesini fiilen üçüncü ya da dördüncü yılında yapabilecek. Şirket bu uygulamayla pazardaki payını ciddi oranda artırmayı hedefliyor.

2009 Aralık ayında çalışmalarına başlayan Neova Sigorta, henüz bir yılı doldurmadan 44 milyon TL'ye ulaşan prim üretimiyle sektörde hayat sigortası dışında faaliyet gösteren 33 şirket arasında 24. oldu.

Hayat ve emeklilik dışında tüm branşlarda lisans alan ve yılbaşından bu yana ana branşlarda prim üretimi gerçekleştiren Neova Sigorta, alt yapı çalışmalarını sürdürdüğü sağlık ve tarım branşlarında da kısa süre içinde üretime başlayacak.

Gelecek yıldan itibaren uygulamaya konacak olan ve var olan müşteriyi sistemde tutmak, proaktif olmak, karını paylaşmak ve böylece sisteme yeni müşteri katmak üzerine kurulan "Geleceğin Sigortacılığı" konsepti sayesinde şirket, sektöre yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor.

Kurucu ortakları 6 milyar dolara yaklaşan öz kaynağıyla bölgesinin en önemli finans kuruluşu olarak gösterilen KFH'nın çeşitli iştiraklerinden oluşan ve ana ortağı Turkapital olan Neova Sigorta'nın hisselerinin yüzde 53'ü Turkapital, yüzde 35'i First Takaful, yüzde 7'si Kuveyt Türk, yüzde 5'i Al-Muthanna Investment ve yüzde 0,001'i Autoland'e ait.

Bu konularda ilginizi çekebilir