Netaş'tan 3.2 milyon lira kâr

Şirket, 2010 yılına ilişkin olarak 17.8 milyon TL kâr payı dağıtacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Telekomünikasyon sektörünün önde gelen kuruluşlarından Netaş, 2011 ilk çeyreğinde yüzde 23 artışla 3.2 milyon TL net kar elde etti.

Yeni ortaklık yapısına geçtikten sonraki ilk Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı'nı 28 Nisan 2011 tarihinde gerçekleştiren Netaş, yılın ilk çeyreğinde, 48 milyon TL gelir ve yüzde 10 brüt kâr elde etti.

Geçen yılın aynı dönemine kıyasla, vergi sonrası kârını yüzde 23 artırarak 3.2 milyon TL'ye çıkaran Netaş,2010 yılına ilişkin olarak 17.8 milyon TL kâr payı dağıtacağını da açıkladı.

Netaş Genel Kurul toplantısında oybirliğiyle alınan karara göre 2010 yılına ilişkin kârın dağıtımıyla ilgili olarak, SPK tebliğ ve kararları doğrultusunda, 2010 yılı net dönem kârından ortaklara yasal yedek akçeler ayrıldıktan sonra 17 milyar 837 bin TL brüt kâr payı olarak nakden ödenecek. Netaş'ın kâr payı ödeme tarihi 30 Mayıs 2011 olarak belirlendi.

Netaş Genel Müdürü Müjdat Altay, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bilgi çağına geçişindeki en önemli oyunculardan biri olan Netaş, yeni dönemde de, 44 yıllık tecrübesi ve 800'e yakın deneyimli mühendis kadrosuyla, müşterilerine en doğru teknolojik çözümleri sunmaya devam ettiğini belirterek "DNA'mızda var olan Ar-Ge ve inovasyon kabiliyetimize dayanarak, teknoloji geliştirme alanında, öncelikle yurtdışına yeni nesil telekom ArGe'si sunmak üzere yatırımlarımızı artırıyoruz. Türkiye'de elde ettiğimiz sistem entegrasyonu başarısını, kârlılığımızı ön planda tutarak, 2011 yılında bölge ülkelerine taşımayı hedefliyoruz.

Şu anda Kuzey Afrika, Türki Cumhuriyetler, Doğu Avrupa ve Ortadoğu'da 20 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Savunma iletişimi alanında ise TSK için ürün geliştirmeyi sürdüreceğiz.

Hükümet programında öngörülen 'savunma sanayisinde yüzde 50 yerli katkı' hedefi doğrultusunda, iletişim ve bilgi teknolojileri projelerinde görev almaya devam edeceğiz" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir