Nezih Demirkent için anma paneli

DÜNYA'nın kurucusu merhum Demirkent, İstanbul Üniversitesi'nde anıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - DÜNYA Gazetesi'nin kurucusu ve Türk basınının duayeni merhum Nezih Demirkent, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen bir panelle anıldı.

İstanbul Üniversitesi 60. yıl kutlamaları çerçevesinde düzenlenen "Nezih Demirkent'i Anma Paneli"ne konuşmacı olarak katılan DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, "Nezih Demirkent patronluk yapmaktan hoşlanmayan bir patrondu. Yenilikçi olmayı her zaman ön planda tutan, interaktif gazeteciliğe önem veren, yorgunluk nedir bilmeyen gerçek bir gazeteciydi" dedi.

Nezih Demirkent'in gazetecilik mesleğine kuyumcu hassasiyetiyle yaklaşan bir insan olduğunu dile getiren Güldağ, Demirkent'in ‘gazeteyi gazete yapan muhabirleridir" anlayışına sahip olduğunu kaydetti. Güldağ, "Merhum Demirkent, bunun üzerine 10'dan fazla yazı yazmıştır. Kendisi de hayatı boyunca hep muhabir olarak kaldı" diye konuştu. DÜNYA Gazetesi'nin diğer gazetelerden farklı bir yere gelmesinin altında, Nezih Demirkent'in Anadolu'da farklı bir örgütlenme anlayışının yattığına dikkat çeken Güldağ, "Nezih Demirkent, DÜNYA Gazetesi ile hem ekonomi basınına yenilikler getirmiş hem de ekonomi muhabirliği ilkelerine çok önemli katkılarda bulunmuştur" açıklamasını yaptı. Panele katılan DÜNYA Gazetesi Yazarı Rüştü Bozkurt ise, Nezih Demirkent'in üç özelliğiyle anlatılabileceğine işaret ederek, "Birincisi insani tarafı. İkincisi gazeteci yanı. Üçüncüsü ise işadamlığı" dedi.

Demirkent'in bu üç özelliğin harmanlanmasıyla oluşan bir kişilik olduğunu vurgulayan Bozkurt, "Nezih Demirkent, paranın itibar kazandırmayacağını

bilen bir insandı. Dünyayı zeki bir şekilde gözlemler ve kendisini sorgulardı" ifadesinde bulundu.

Nezih Demirkent'in, Türkiye'nin günlük ekonomi gazetesine duyduğu ihtiyacı ilk gören kişi olduğunun altını çizen Bozkurt, "Piyasanın yarattığı boşluklar üzerinde kafa yormuyorsanız hiçbir zaman iyi gazeteci olamazsınız. Herkesin yaptığı işte gelecek yoktur. Biz Nezih Demirkent'in işadamı tarafında bunu gördük" dedi. Bozkurt, DÜNYA Gazetesi'nin gençler için iyi bir okul olduğunu dile getirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir