Nilüfer'e 'Alman evsel atık su arıtma tesisi'

Alman evsel atık su arıtma sistemlerinin bir örneği Nilüfer'de kurulacak. Türkiye şartlarına uydurulacak olan sistem Alman ve Türk firmaları işbirliğiyle hayata geçirilecek. Proje kapsamında eğitimler de gerçekleştirilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Alman hükümetinin desteklediği, "Alman evsel atık su arıtma sistemlerinin Türkiye şartlarına uydurulması - Bir adet örnek tesisin Nilüfer Belediyesi için kurulması ve ilgililere teknoloji hususunda eğitim verilmesi" projesi için çalışmalar başladı.

Proje ile ilgili Floteks Yönetim Kurulu Başkanı Celal Beysel, Alman Bergmann firmasından Lars Bergmann ve Greenlife firmasından Friedhelm Neumann Nilüfer Belediyesi'ni ziyaret ederek yetkililerle görüştü. Nilüfer Belediyesi Halk Evi'nde gerçekleşen görüşmeye Nilüfer Belediye Başkan Vekili Fırat Emiroğlu, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Nazlı Yazgan, Yalçın Işıkyıldız, Adil Kayaoğlu ve Ahmet Çakıcı ile danışmanlar ve ilgili birim müdürleri katıldı.

Evsel atık su arıtma sistemini, Floteks A.Ş., Almanya'da kayıtlı olan Bergmann, Vita 34 ve Greenlife firmalarının oluşturduğu konsorsiyum, Alman Ticari İşbirliği ve Geliştirme Bakanlığı'nın (BMZ) verdiği yetki ile çalışan Alman Geliştirme Organizasyonu olan SEQUA'nın deveoPPP.de programı ve "CLEARnet" projesi çerçevesinde hibe desteği ile yapacak.

Proje kapsamında Almanya'dan gelecek uzman eğitmenler tarafından bir dizi eğitim de gerçekleştirilecek. Nilüfer Belediyesi'nden konu ile ilgili çalışanların yanı sıra meslek okullarında eğitim alan öğrenciler ve ilgili akademisyenler de evsel atık su arıtma tesisleri hakkında eğitim alacak.