Niye önce Amerika duyacak?

İsrail Başbakan Yardımcısı Şalom, Filistin'le yeni barış planının ABD'de açıklanması girişimine itiraz etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TEL AVİV - İsrail Başbakan Yardımcısı Silvan Şalom, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Filistinliler ile yeni barış planını ABD'de açıklama girişimine itiraz ederek, "Niye önce Amerika duyacak" dedi.

İsrail ordu radyosunun haberine göre Likud partili Şalom, Netanyahu'nun yeni barış planını ilk kez, mayıs ayı sonunda ABD'ye yapacağı ziyaret sırasında Kongre'de açıklayacağı haberlerine tepki gösterdi.

"Netanyahu'nun yeni siyasi planını, İsrail kabinesinden önce Kongre üyelerinin öğrenmesi garip" diyen Şalom, herhangi bir yeni siyasi plan oluşturulurken, kamuoyu önünde ve açık bir şekilde tartışılmasından yana olduğunu kaydetti.

Netanyahu'nun gücü yoksa görevini halka geri versin

Bu arada Haaretz gazetesinin bugünkü başyazısında, Netanyahu'nun, kapalı kapılar ardında "tek devletli çözümün İsrail için felaket olacağını" söyleyerek, bunu önlemek ve Filistinliler ile müzakerelerdeki çıkmazı kırmak için  bir diplomatik plan ortaya koyacağını belirttiği hatırlatıldı.

Süslü konuşmaların ve sorumluluğu karşı tarafa yüklemelerin, ciddi ve cesur diplomatik bir hareketin alternatifi olmadığı ifade edilen Haaretz'in yazısında, "Eğer Netanyahu'nun, kendi ifadesiyle 'felaketi' önleme gücü yoksa, görevini halka geri vermelidir" denildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir