Nöbetçi eczane değil, "nöbetçi pideci"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AYDIN - Yenipazar ilçesinde pideciler, haftada bir gün tatil yapabilmek için "nöbet" sistemi uyguluyor.

1-280.jpg

Pidesiyle ünlü ilçede sadece dini bayramların ilk günü tatil yapabilen pideciler, örnek bir dayanışma sergileyerek kendi aralarında aylık nöbet çizelgesi hazırladı ve perşembe günlerini dinlenerek geçirme imkanına kavuştu.

[PAGE]

AA muhabirinin uygulamayla ilgili sorularını yanıtlayan 50 yıllık pide salonu işletmecisi Mehmet Sümer, pideciler olarak haftada bir gün dinlenme imkanı bulabilmek için "nöbetçi pideci" uygulamasını başlattıklarını belirtti.
Yenipazar pidesinin Aydın ve ilçelerinin yanı sıra tüm Türkiye genelinde bir üne sahip olduğunu belirten Sümer, şöyle konuştu:

2-270.jpg
"Yenipazar pidesi tüm ülke genelinde tanınmıştır. Lezzeti ile damak tadı ile çeşitliliği ile haklı olarak bunu hak etmektedir. İlçemizde 14 pideci fırınımız bulunmaktadır. İlçemizde bulunan pidecilerimiz yıl boyu sadece Ramazan ve Kurban bayramlarımızın ilk günleri hariç yani 363 gün hiç tatil yapmadan çalışmaktalar.
Biz bu durumu pideciler olarak bir araya gelip masaya yatırdık. Kendi aramızda Perşembe günleri yapacağımız nöbet listesi ile 3 pideci arkadaşımızın nöbetçi olmasını diğer pide fırınlarımızın da tatil yapmalarını kararlaştırdık. Aldığımız bu kararımızı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanımız ile de paylaştık ve ilçemizde uygulama başladı. Şimdi ilçemizde bulunan pidecilerimiz perşembe günleri tatil yapmaktadırlar."

[PAGE]

Yenipazar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ali Tekoğlu da ilçedeki pide fırını sahiplerinin, nöbetçi pideci uygulaması başlatma fikrini olumlu karşıladıklarını ifade ederek, "Bu uygulama ilçemizde devam etmektedir. İlçemizde bulunan pide fırınlarımızdaki çalışanlarımız, nöbetçi pideci uygulaması sayesinde perşembe günleri tatil yapabilmektedirler" dedi.

3-238.jpg

"Pide yemek için bir çok ilden insan geliyor"
Yenipazar Hükümet Mahallesi Muhtarı Abdullah Uğur ise 7 bin nüfuslu ilçede bulunan pide fırınlarında 30 yıl önce özellikle tanıtım ve hijyen alanında çalışmalar yapıldığını ve başarı elde edildiği anlattı.
Uğur, "Müşterilerimiz yüzde 300 oranında arttı. Pidecilerimizden 3'ü her perşembe nöbet tutmaktadırlar. Diğer pideci fırınlarımız ise kapalıdır. Şu anda ilçemize pide yemek için bir çok ilden insanlar geliyor. Yol güzergahında olduğumuz için pidemizi tatmadan gitmiyorlar" diye konuştu.