Northern Rock, zararını azalttı

Zarar, yaklaşık 1 milyar sterlin azaldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

LONDRA - İngiliz bankası Northern Rock, geçen yıl zararını önceki yıla göre azalttı.

Finansal kriz sırasında kamulaştırılan Northern Rock, 2008 yılında 1,355 milyar sterlin (2,019 milyar dolar) olan zararının 2009 yılında 257,5 milyon sterline (384 milyon dolar) gerilediğini açıkladı.

Geçen yılın ilk yarısında 724,2 milyon sterlin zarar eden banka, faiz gelirinin artması ve kredi kayıplarının azalması üzerine 2009'un ikinci yarısında ise 466,7 milyon sterlin kar etti.

Northern Rock, hedeflerini tutturan çalışanlarına 14,9 milyon sterlin prim ödeyeceğini belirtti. Bankanın Üst Yöneticisi (CEO) Gary Hoffman prim hakkından vazgeçmişti.

Bir zamanlar İngiltere'nin beşinci büyük bankası olan Northern Rock, finansal kriz nedeniyle 1866 yılından bu yana zor duruma düşen ilk İngiliz bankası olmuş, banka 22 Şubat 2008 tarihinde kamulaştırılmıştı.

Banka 1 Ocak'ta Northern Rock  ve Northern Rock (Asset Management) olarak ikiye ayrıldı. "İyi banka" olan Northern Rock yeni tutsat kredileri ve tasarrufları, "kötü banka" olan Northern Rock (Asset Management) ise mevcut tutsat kredileri ve karşılıksız kredileri bünyesinde bulunduruyor. Northern Rock'ın bu yıl sonuna kadar satılması bekleniyor.

Northern Rock'tan başka tutsat (mortgage) kredisi sağlayıcısı Bradford & Bingley şirketini devralan İngiliz devletinin, Royal Bank of Scotland'da yüzde 84 ve Lloyds Banking Group'ta yüzde 43 hissesi bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir