Nuh Köklü'nün heykeli Kadıköy'e dikilecek

İstanbul Kadıköy’de kartopu oynarken camına kartopu isabet etmesini bahane eden esnaf tarafından bıçaklanarak katledilen Nuh Köklü’nün heykeli dikiliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Heykeltıraş İskender Giray, kartopu oynarken camına kartopu isabet etmesini gerekçe gösteren esnaf tarafından bıçaklanması sonucu hayatını kaybeden Nuh Köklü’nün heykelini yaptı. Heykel, Yeldeğirmeni Dayanışması’nın çağrısıyla bugün (9 Nisan) 19.00’da İstanbul Kadıköy’deki Halitağa Çeşmesi’nde dikilecek.

Yeldeğirmeni Dayanışması’nın konuyla ilgili açıklaması:

"17 Şubat günü nefret cinayetine maruz kalan Nuh Köklü yoldaşımız için bu cinayete üzülen herkes elinden geldiğince bir şeyler yapmaya çalıştı. Yürüyüş ve anmalar düzenlendi. Nuh adına ödüller verildi. Resim, karikatürler yapıldı. Şiirler yazıldı. Nuh ile arkadaş olanlar anılarını yazdı. Televizyonlarda, radyolarda programlar yapıldı. Gerçek bir sevgi yumağı yeniden birbirimize bağladı bizi. Çünkü Nuh sevgiyi, umudu, yaşamı ve dayanışmayı dürterdi.

Olaydan etkilenen Heykeltraş İskender Giray Nuh için heykel yaptı. Heykeli; 9 Nisan 2015 Perşembe günü saat 19.00’da Halitağa Çeşme’ye koyacağız. Gelin Nuh’umuzun heykelini hep birlikte yerine koyalım.

Sevgi ve dayanışmayla…"

Nuh Köklü’nün heykelinin dikileceği yer hazırlandığı Yeldeğirmeni Dayanışması tarafından sosyal medya üzerinden de duyuruldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir