O hakimlere tutuklama talebi!

Eski İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik ile eski İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Başer hakkında tutuklama talebiyle gözaltı kararı verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, haklarında gözaltı kararı verilen eski İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik ile eski İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Başer'i tutuklanmaları talebiyle  mahkemeye sevk etti.

İstanbul merkezli olarak yürütülen "Paralel Yapı" soruşturmasında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile bazı emniyet personelinin de aralarında bulunduğu tutuklu zanlıların avukatlarınca yapılan "hakimin reddi" talebini kabul eden ve tutukluların salıverilmesine karar veren asliye ceza mahkemesi hakimleri Metin Özçelik ile Mustafa Başer hakkında gözaltı kararı verildi. 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, hakimler Mustafa Başer ve Metin Özçelik'i, "örgüt üyesi" oldukları iddiasıyla tutuklanmaları talebiyle Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk etti.

Özçelik'ten açıklama

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dosya üzerinden tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen ve hakkında gözaltı kararı çıkarılan eski 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik Bakırköy Adliyesi'ne geldi. 

Saat 18.30 sıralarında avukatı Önder Durdu ile birlikte Bakırköy Adliyesi'ne gelen Hakim Metin Özçelik, gazetecilere açıklamada bulundu.

Özçelik, şunları söyledi:

"Emniyet'ten bir davet alarak, Terörle Mücadele'den bir komiser aradı, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nden beklendiğim söylendi. HSYK Başmüfettişliği'nin bir yazı gönderdiği ve benim ifademin alınmasının istendiğini söyledi. 'Gözaltı kararı yok' dedi. Ama basında da evrak üzerinden sorguya sevk edildiğim ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sorgu için beklendiğim şeklinde haberler var. İçeri girince göreceğiz. Ben şu anda görevli İstanbul hakimiyim. Zaten yargıda böyle bir gözaltı kararı, sorguya sevk kararı falan, şu ana kadar hiç ben hukukçu olarak ne okudum, ne duydum, ne gördüm. Bu da böyle bir ilk olacak zannediyorum. İçeride göreceğiz ne olduğunu. Ben bir karar verdim, hukuki bir karar verdim. Gerekçelerini belirttim. Onun dışında yani ben o kararın sonuna kadar arkasındayım. Gerekçelerini izah ettim. Bunun dışında da söyleyebilecek başka bir şey yok." 

Avukat Önder Durdu da, müvekkilinin kararının hukuk çerçevesinde bir karar olduğunu savunarak, "Bu uygulama da Türk hukuk tarihinde karşılaştığımız bir uygulama değil. Açıkçası net bir bilgimiz de yok. İçeri girdiğimizde biz de öğreneceğiz" dedi.