O hastane kapatılıyor

"Bebek canına karşılık para" haberi sonrası Sağlık Bakanlığı hastaneyi kapatma kararı aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sağlık Bakanlığı, İstanbul Özel Kartal Hastanesi yenidoğan yoğun bakımından basına yansıyan görüntülerin ardından, Bakanlık tarafından başlatılan soruşturma bitene kadar hastanenin kapatılmasına karar verildiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, dün akşam bir televizyon kanalının ana haber bülteninde “bebek canına karşılık para” alt başlığıyla sunulan ve İstanbul'daki özel bir hastanenin yeni doğan servisiyle ilgili iddiaların yer aldığı bir haberin yayımlandığı hatırlatıldı.

''Sağlık Bakanlığı olarak, Sağlıkta Dönüşüm Programı ile insan sağlığını her şeyden kutsal sayan bir anlayışla yürüttüğümüz sağlık hizmetlerinde, bu tip davranışlara müsamaha gösterilmesi söz konusu olamaz'' denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Sağlık Bakanımız Recep Akdağ'ın talimatlarıyla dün akşamdan itibaren müfettiş heyetimiz adı geçen kurumda incelemelerini sürdürmektedir. İlk rapora göre soruşturma bitene kadar hastanenin kapatılmasına karar verilmiştir. Hızla tamamlanacak soruşturmanın sonuçları kamuoyu ve ilgili savcılıklarla paylaşılacaktır.''

Bu konularda ilginizi çekebilir