Obama yeni kalkınma planını açıkladı

ABD Başkanı'nın açıkladığı yeni planda ticaret yasalarının daha sıkı bir biçimde uygulanması da var

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD Başkanı Barack Obama, ihracatı iki katına çıkaracak yeni bir plan açıkladı. Plan ticaret yasalarının daha sıkı bir biçimde uygulanmasını, küçük ve orta büyüklükteki şirketlere ise daha fazla kredi desteği sağlanmasını öngörüyor.

Obama ABD Ex-Im Bank'ının yıllık konferansında yaptığı konuşmada, "Ekonomimizi gelecek için yeni, daha güçlü ve dengeli bir temel üzerinde yeniden inşa etmeliyiz. Bu ABD halkının içerideki refahını yükseltip ABD'nin dünyadaki liderliğini de destekleyecektir" dedi.

Diğer ülkeler yoğun ticaret görüşmeleri yaparken, ABD'nin bir tarafta durup bkleyemeyeceğini  belirten Obama, ihracatı beş yılda ikiye katlama hedefinden ilk olarak Ocak ayında yaptığı 'Memleketin Durumu' konuşmasında söz etmişti.

Obama'nın dün yaptığı açıklamaların ardından, Çin'den yuan konusundaki eleştirilere cevap geldi. Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Su Ning ABD'nin yuanı siyasi bir mesele haline getirmemesi gerektiğini söyledi.

Su, ABD'nin ihracatını artırmak için kendisine bakması gerektiğini ve suçu başka ülkelere atamayacağını belirtirken, Standard Chartered'ın Çin'deki ekonomisti Stephen Green, "Çatışma ihtimalleri hiç bu kadar yüksek olmamıştı" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir