Öcalan'a haftada 3 saat sohbet hakkı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, soru önergesini yanıtladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlülerin haftada 3 saat sohbet toplantısı etkinliği, 1 saat basketbol ve 1 saat voleybol etkinliği olmak üzere hafta içinde toplam 5 saat bir araya getirildiklerini söyledi. 
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Abdullah Öcalan günün kaç saatini odasında tek başına kaç saatini diğer hükümlülerle birlikte geçirmektedir? Son 6 ay içerisinde kendisini avukatları ve yakınları dahil kaç kişi ziyaret etmiştir" diye sordu. 
 
Kapasite 9 kişi 6 hükümlü kalıyor
Adalet Bakanı, soru önergesini Bursa Cumhuriyet Başsavcılığıyla yapılan yazışmaya verilen cevap ile yanıtladı. 
Adalet Bakanı İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun kapasitenin 9 olduğunu, kurumda, haklarında koşullu salıverilme hükümleri uygulanmayacak, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum toplam 6 hükümlünün barındırıldığını söyledi. 
 
5 saat  bir araya getiriliyorlar
Adalet Bakanı, kurumda bulunan hükümlülerin Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günlerinde 1'er saat olmak üzere 3 saat sohbet toplantısı etkinliği, Salı günü 1 saat basketbol ve Cuma günü 1 saat voleybol etkinliği olmak üzere hafta içinde toplam 5 saat bir araya getirildiklerini açıkladı. 
 
Kurumda 1 müdür, 3 müdür yardımcısı ve 34 infaz ve koruma memurunun görev yaptığını belirten Adalet Bakanı, Bursa İl Sağlık Müdürlüğünce görevlendirilen 1 pratisyen hekimin bulunduğunu ve bu hekimin talepleri doğrultusunda uzman hekimlerin adaya götürüldüğünü ifade etti. 
 
Tek mutfaktan çıkan aynı yemek yeniyor
Adalet Bakanı, askeri ve sivil personel ile hükümlülerin, İmralı Adasında bulunan ve tek mutfaktan aynı yemeği yediklerini söyledi. 
Kuruma hakkında yasaklama kararı bulunmayan her türlü gazetenin geldiğini belirten Adalet Bakanı, hükümlülerin bedelini ödemek kaydıyla bu yayınlardan faydalandıklarını kaydetti. 
 
Kardeşiyle görüştü
Adalet Bakanı, Öcalan'ın odasında televizyon bulunmadığını da söyledi. 
Ergin, Öcalan'ın 23 Ekim 2012 tarihi itibarıyla son 6 ay içinde kardeşiyle görüştüğünü belirterek, avukatı ve ziyaretçisiyle görüşmesinin olmadığını söyledi.