Öcalan'ın ablası toprağa verildi

Abdullah Öcalan'ın, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren ablası Havva Keser'in cenazesi Adana'da toprağa verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan'ın vefat eden ablası Havva Keser'in (75) cenazesi defnedildi.

Keser'in cenazesi oğlu Osman Keser, kardeşi Mehmet Öcalan ve yakınları tarafından özel hastaneden alınarak merkez Yüreğir ilçesi Yakapınar Mahallesi'ndeki evine getirildi. Cenaze daha sonra Yakapınar Mezarlığı'na götürüldü. Burada kılınan cenaze namazının ardından Havva Keser'in naaşı dualar eşliğinde toprağa verildi. Cenazenin defni sırasında aile üyeleri ve yakınları gözyaşı döktü. Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, gazetecilerin "Öcalan'ı ziyaretinizde cenazeye katılıp katılmama konusuna görüşüldü mü?" sorusu üzerine, ağabeyi Öcalan'ın cenazeye katılması için talepte bulunmadıklarını belirtti.

Mehmet Öcalan, ''Biz biliyoruz ki başvuruda da bulunsa izin verilmeyecekti. Bu yüzden talepte bulunmayı doğru bulmadık. Kendisi de izin verilmeyeceğini bildiği için bir talepte bulunmadı zaten'' diye konuştu.

Cenazeye Keser'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, HDP Grup  Başkanvekili Pervin Buldan, HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve vatandaşlar katıldı.