ODTÜ'nün faturasını hocalara kesti

Başbakan Erdoğan, ODTÜ'de yaşanan olaylara ilişkin, "Bu hocalar öğrencilerini böyle yetiştiriyorsa ben diyorum ki, onlara da yazıklar olsun" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Swissotel'de düzenlenen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Olağan Genel Kurulu'nun açılışında yaptığı konuşmada, medyada Göktürk-2 Uydusu'nun uzaya fırlatılmasından daha çok öğrencilerin şiddete dayalı protestolarının yer aldığını kaydetti.
 
Türkiye, bugüne kadar yaşamadıklarını yaşarken, kalkıp da bunu bir protesto olarak nitelemenin, bilimden de nasibini almadığını kaydeden Erdoğan, ''Bu hocalar öğrencilerini böyle yetiştiriyorsa ben diyorum ki, onlara da yazıklar olsun. Bir defa bir hocanın, öğrencisine ilme saygıyı öğretmesi lazım. İlmin ortaya koyduğu esere saygıyı öğretmesi lazım" şeklinde konuştu.
 
Gerçeğe teslim olacaksın
 
Başbakan Erdoğan, "Sen ideolojik olarak bunu yapabilen ekibi veya iktidarı kabul etmeyebilirsin ama gerçeğe de teslim olacaksın ve onu da takdir edeceksin. İşin aslı budur ama ne yazık ki bu heyecanı yaşayamayan bir muhalefetin demek ki oralarda uzantıları var'' dedi.
 
Herkesin bizim gibi düşünmesini istemiyoruz
 
Başbakan Erdoğan, herkesin, kendileri gibi düşünmesini istemediklerini, böyle bir istekte ve dayatmada asla bulunamayacaklarını söyledi.
 
Erdoğan, ''Bunu kabul ediyorum. Biz herkesin yaşam tarzına, fikrine, düşüncesine saygılıyız. Vatandaşımızın düşüncesini özgürce ifade edebilmesi için de 10 yıl boyunca tarihi nitelikte adımlar atmış bir iktidarız. Ama hiç kimsenin hakkı dahi olsa şiddete başvurma hakkı yoktur. Hiç kimsenin kendi özgürlüğünü savunurken, başkasının özgürlük alanına müdahale etme hakkı yoktur'' diye konuştu.