Öğretmen adayları için son gün!

MEB'in 96 alanda yapacağı 750 öğretmen ataması için başvurular bugün sona erecek. Adaylar, bakanlığın internet sitesinden başvurularını gerçekleştirebilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), 96 alanda 750 öğretmen kadrosuna yapacağı atamalar için başvuru süresi bugün sona erecek. Atamalar, 27-28 Kasım tarihlerinde yapılacak. 

Bakanlık, ilk atama, açıktan ve kurumlar arası yeniden atama yoluyla ve milli sporcuların ataması kapsamında 96 alanda 750 öğretmen atayacak. 

Öğretmen atamaları, 27-28 Kasım 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bugün sona erecek başvurular bakanlığın internet sitesinden yapılabilecek. 

Başvuru ve atama işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Adaylar, ''http://mebbis.meb.gov.tr'' ve ''http://ikgm.meb.gov.tr'' adreslerindeki elektronik başvuru formunu kullanarak başvurularını yapabilecek. 

29 Kasım'dan itibaren görev başı yapılacak 

Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri, fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (Almanca, Fransızca, İngilizce) alanlarına başvuruda bulunacak adaylar, atanacağı alanda, KPSSP121 puan türünden taban puan ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabilecek. 

Belirtilen alanlar dışındaki diğer alanlara atanacaklarda ise KPSSP10 puan türünde atanacağı alan için belirlenen taban puan ve üzerinde puan almış olma şartı aranacak. 

En fazla 25 eğitim kurumu seçilebilecek

Adaylar, en fazla 25 eğitim kurumunu tercih edebilecek. Tercihler, aynı il veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecek. İlçe veya il milli eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça adaylar, tercih değişikliği yapabilecek. 

En çok atama yapılacak branşlar arasında ilköğretim matematik, türkçe, fen bilimleri, fen ve teknoloji, sınıf öğretmenliği ve ingilizce yer alıyor. 

Atanan adaylar, 29 Kasım 2013 tarihinden itibaren göreve başlayabilecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir