Öğretmen atamalarında sayı karmaşası

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, öğretmen atamalarına ilişkin herhangi bir rakam teleffuz etmediğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 40 bin öğretmen atanacağına dair haberlere atıfta bulunarak, "hiçbir surette ne kadar öğretmen atayacağımıza dair bir sayıyı telaffuz etmedim" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce, öğretmenlik mesleğinin bütün boyutlarıyla masaya yatırılması amacıyla Belek'te düzenlenen "Ulusal Öğretmen Stratejisi Çalıştayı"na katılan Bakan Dinçer, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "40 bin öğretmen alınması planlanıyor. Bu rakam kesin midir, net midir? Çünkü öğretmen adaylarının 44 bin atama talebi var" sözleri üzerine Bakan Dinçer, "Arkadaşlar o haberi kim yaptı ve hangi kaynaklardan yaptı bilmiyorum. Ama ben hiçbir surette ne kadar öğretmen atayacağımıza dair bir sayıyı telaffuz etmedim, bundan sonra da etmeyeceğim" dedi.

Aynı gazetecinin, "Sizin bütçe tasarısında 2012 yılı stratejik planda 40 bin öğretmen alınmasının planlandığı net bir şekilde ifade ediliyor" demesi üzerine Bakan Dinçer, "Ben hiçbir rakam telaffuz etmeyeceğim. Bunu anlayışla karşılayacağınızı ümit ediyorum. Çünkü o rakamı telaffuz etmenin ne kadar riskli sonuçlar doğurduğu ve anlayışsız bir şekilde tartışmalara sebebiyet verdiğini biliyorsunuz. Dolayısı ile o konuda hiç rakam telaffuz etmeyeceğim arkadaşlar" diye konuştu.

Van'da eğitim 5 Aralık'ta başlıyor

Van'da eğitimin 5 Aralık'ta başlayıp başlamayacağına ilişkin soru üzerine Bakan Dinçer, o tarihe daha 2 hafta olduğunu hatırlattı.

"Prensip olarak 5 Aralık'ta eğitime başlayacağız" diyen Bakan Dinçer, yapılan tüm hazırlıkların bu doğrultuda olduğunu, bu tarihe kadar Van'daki şartları gözlemleyeceklerini anlattı.

PKK'nın kaçırdığı öğretmenler

Bakan Dinçer, bir gazetecinin "Terör örgütünün kaçırdığı 12 öğretmen vardı. Gazetelerde bu öğretmenlerin ek ders ücretlerinin kaçırıldıkları dönemde kesildiğine yönelik haberler var. O konu hakkında bize bir bilgi verebilir misiniz?" sorusu üzerine de Van'da yaşanan depreme dikkati çekti.

Deprem nedeniyle insanların ciddi mağduriyet yaşadığını hatırlatan Dinçer, şunları söyledi:

"Ücretli öğretmenler bizim öğretmenimiz. Ve biz oraya 700-800 öğretmen atadığımız halde onların sözleşmelerini de iptal etmedik, etmeyeceğiz. Ama bizim onlarla sözleşmemiz ek ders karşılığı bir sözleşmedir. Eğer yardım mahiyetinde olacaksa izin verin onu yardım mahiyetinde yapalım. Eğer o ücret ise ücreti de hak ettiği zaman verelim. Böylece kuralları, adalet duygusunu zedelemeden bu işleri yapalım."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir