Öğretmenler günü buruk kutlandı

Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenler nedeniyle, 24 Kasım Öğretmenler Günü, bu yıl buruk kutlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Örgün ve yaygın eğitim kurumlarındaki yaklaşık 775 bin öğretmen, bugün öğretmenler gününü buruk kutluyor.

Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen tören, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ın anıta çelenk koymasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Yıldız, Anıt Özel Defteri'ni imzaladı.

Yıldız, bugünün, Öğretmenler Günü olarak kutlanmasının kararlaştırılmasının 31. yılında Cumhuriyetin kurucusu Başöğretmen Atatürk'ün huzurunda bulunduklarını belirterek, deftere şunları kaydetti:

"Önemini ifade ettiğiniz görevimizin sorumluluğu ve bilinci içerisindeyiz. Bu bilinç içerisinde öğretmen camiası olarak ülkemizi hedef gösterdiğiniz çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırmak için var gücümüzle çalışmaktayız. Bize emanet edilen yeni nesillere ilke ve inkılaplarınız ışığında yurt sevgisi, bayrak sevgisi ve insanlık sevgisi ile yetiştirme azim ve kararlığı içerisindeyiz. Şehit kanları ile kazanılan bu kutsal vatanımız ilelebet payidar kalacak, ay yıldızlı bayrağımız sonsuza kadar dalgalanacaktır. Bu düşüncelerle mutlu günümüzde tüm öğretmenlerimiz adanı şükranlarımızı arz ediyor, huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun."

Deprem bölgesinde hüzünlü Öğretmenler Günü

Van'ın Erciş ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü, deprem felaketinde 64 öğretmenin yaşamını yitirmesi nedeniyle hüzünlü geçiyor.

Erciş'te, Öğretmenler Günü dolayısıyla, depremde yaşamını yitiren 64 öğretmen anısına kaymakamlığın önünde tören düzenlendi. Kaymakam  Ramazan Fani ve bir grup öğretmen, daha sonra Seyit Muhammed Mezarlığı'nda, depremde yaşamını yitiren öğretmenlerin mezarlarını ziyaret etti.

Dinçer: Büyük dersler çıkarmalıyız

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolasıyla yayımladığı mesajında,Van'daki depremde hayatını kaybeden öğretmenleri hatırlatarak, şunları belirtti:

''Öğretmenlerimize duyduğumuz minnet ve şükran duygularımızı ifade ettiğimiz, onların ışığına ve rehberliğine duyduğumuz ihtiyacı bir kez daha güçlü bir şekilde dile getirdiğimiz 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde acımız sonsuzdur. Cumhuriyetimizin ideallerini gerçekleştirecek yeni nesiller yetiştirme misyonuyla her türlü imkandan mahrum köy ve kasabalarda mucizeler yaratan öğretmenlerimizle, bu depremde kaybettiğimiz

öğretmenlerimizin aynı ideal etrafında buluştuklarını görmek, yaşadığımız kaybın büyüklüğünü ve bu acı tecrübeden toplum olarak çok büyük dersler çıkarmamız gerektiğini bizlere hatırlatmaktadır.''

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey de bu seneki öğretmenler gününün diğer öğretmenler gününden çok farklı olduğunu belirterek, "Çünkü yaklaşık 75 öğretmenimizi depremde kaybettik. Bu sene çok buruk bir öğretmenler günü kutlayacağız" dedi.

Google'dan özel logo

Google, 24 Kasım Öğretmen Günü dolayısıyla özel tasarımlı logo kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir