Oksijen tüpüne doğalgaz doldurulmuş

Ostim’deki patlama’nın meydana geldiği iş yerinde okisijen tüpü yerine doğalgaz kullanıldığı ortaya çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - OSTİM'de 3 şubatta 9 kişinin öldüğü patlamanın yaşandığı iş yerinin sahiplerinden Ayhan Özkan, kendilerine tüp sağlayan şirkette çalışan bir kişinin ifadesi sonucu, "bu şirkette oksijen tüpü görüntüsünde doğalgaz satışı yapıldığının ortaya çıktığını" söyledi.

Firmalarında meydana gelen patlamanın ardından bugüne kadar herhangi bir delil bulunamadığı belirten Özkan, ancak bu hafta sonu ilgili gaz firmasında çalışan bir tanığın ifadeleriyle yeni delillerin bulunduğunu söyledi.

İlgili gaz firmasında çalışan bir tanığın ifadeleriyle yeni delillerin bulunduğunu, "Ben vicdanıma yenik düştüm, dayanamıyorum. Bunları söyleyeceğim" diyerek kendilerine geldiğini ifade eden Özkan, kendilerinin de tanığı savcılığa götürdüklerini ve ifadesinin alındığını belirtti.

Tanığın ifadesinde çok önemli bulguların bulunduğunu dile getiren Özkan, "İfadeyle, bu işletmede kaçak olarak oksijen tüpü görüntüsünde doğalgaz satışı yapıldığı ortaya çıkmıştır" diye konuştu.

Savcılığın olaya el koyduğunu bildiren Özkan, "Tanığın ifadesine göre saklanan, bu işte kullanılan ve sökülmüş tüpler Ersoy Gaz'ın deposunda ele geçirildi. Bu tüpler 96 tane. Sökülmüş, tek bir tüp haline getirilmiş, üzerleri farklı bir boya ile boyanmış, fakat altında yine de mavi renk oksijen rengi görülüyor. İçinde de doğalgaz kokusunu bilirkişi heyeti tamamen tespit etti" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir