Okulların ilk günü toplu taşıma ücretsiz

İstanbul'da tüm okulların açılacağı pazartesi günü tüm toplu taşıma araçları 06.00 ile 13.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet verecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, okulların tümünün açılacağı 19 Eylül Pazartesi günü 06.00 ile 13.00 saatleri arasında, Belediyeye ait tüm toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacağını belirterek, "Okul ve metrobüs çevresindeki İSPARK otoparkları ücretsiz olarak hizmet verecek" dedi.

Topbaş, Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, okulların açıldığı hafta için önlem alınıp alınmadığı şeklindeki sorusu üzerine, okulların açılmasıyla İstanbul'da ve tüm dünya metropollerinde trafik yoğunluğunu beraberinde getirdiğini belirten Topbaş, göreve geldiğinden bu yana İstanbulluların yapılan ikazlara itibar ettiğini ve trafikte önemli bir sıkıntının yaşanmadığını söyledi.

Kadir Topbaş, Belediye olarak, birçok önlem aldıklarını ve İstanbullulardan, okulun açıldığı ilk haftada, özellikle öğrencilerin okula gidiş ve geliş saatlerinde kendi araçları yerine toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini rica ettiklerini ifade ederek, "Okulların açılacağı 19 Eylül Pazartesi günü, 06.00 ile 13.00 saatleri arasında, Belediyeye ait tüm toplu taşıma araçları ücretsiz olacak. Okul ve metrobüs çevresindeki İSPARK otoparkları ücretsiz olarak hizmet verecek" dedi.

Toplu ulaşım araçlarını arttırdıklarını anlatan Topbaş, tüm öğrencilere başarı diledi.

Avcılar'ın Yeşilkent Mahallesi'nde vatandaşların su alamadıkları halde su faturası kesildiği şeklindeki iddialara da Topbaş, bu konuda yanlış bilgilendirmeler olduğunu belirterek, şehrin planlı bölgelerine altyapı hizmetleri yaptıklarını ve buralarda bir problem yaşanmadığını kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir