Olumsuz senaryolara hazır olmak gerek

Babacan Avrupa'da doğru kararlar alınacağını, ABD'deki borçlanma limitiyle ilgili siyasi sorunların aşılacağını umut ettiklerini vurgulayarak, bu sorunların çözülememesi halinde olumsuz senaryolara hazır olmak gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Avrupa'da doğru kararlar alınacağını, ABD'deki borçlanma limitiyle ilgili siyasi sorunların aşılacağını umut ettiklerini vurgulayarak, bu sorunların çözülememesi halinde olumsuz senaryolara hazır olmak gerektiğini söyledi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli'nin krizin kapıda olduğu ve eldeki paranın harcanmamasına ilişkin değerlendirilmelerinin dün kendisine de yöneltildiğini belirten Babacan,

"Önemli olan şudur. Umuyoruz ki Avrupa'da doğru kararlar alınır. Umuyoruz ki ABD'deki borçlanma limitiyle ilgili siyasi sorun aşılır. Eğer çözülürse, sorun yok. Problem olduğu takdirde sorunlar çözülemediği takdirde olumsuz senaryolara hazır olmak gerekir" değerlendirmesini yaptı.

"Yüksek büyüme oranı bu senenin ilk çeyreğinde de devam etti"

Yüksek büyüme oranının bu senenin ilk çeyreğinde de devam ettiğini belirten Babacan, Dünya Bankası Türk özel sektörünü de desteklediği için bundan sonraki dönemde de özel sektörle yapılacak işbirliğinin çok önemli olacağını kaydetti. 

Zoellick: Türkiye'deki ekonomik program çok güçlü

 

Bu konularda ilginizi çekebilir