On binler, Berkin'i uğurladı

Dün yaşamını yitiren Berkin Elvan için bugün Okmeydanı Cemevi'nde tören düzenlendi. Berkin Elvan'ın vurulduğu noktada yapılan anmanın ardından kortej, Şişli'ye doğru yürüyüşe geçti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gezi eylemleri sırasında başına gelen gaz kapsülü nedeniyle yaşamını yitiren Berkin Elvan için bugün saat 12.00'de Okmeydanı Cemevi'nde tören düzenlendi. Törenin ardından yoğun kalabalık kortej oluşturdu. Berkin Elvan'ın tabutunu omuzlara alan kalabalık, Elvan'ın vurulduğu noktaya yürüdü.  

Sloganlar eşliğinde ellerindeki çiçekleri Elvan'ın vurulduğu yere bırakan kalabalık grup, ardından Şişli Camisi'ne doğru yürüyüşünü sürdürdü. Bir grup Berkin'in tabutunu Feriköy'e ulaştırıtken diğer grup Taksim'e yürümek ,istedi.

Kortejin önünde CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Süleyman Çelebi ile Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanırken tahliye edilen gazeteci Tuncay Özkan da yer aldı. Korteje, CHP, HDP ve ÖDP'nin de aralarında bulunduğu bazı siyasi partiler ile sendika ve sivil toplum kuruluşları da katıldı.  

 Kortej gittikçe büyüdü  

kortej_berkinelvan.jpg

Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından Şişli'ye doğru harekete geçen kalabalık gittikçe büyüyor. E5 boyunca Okmeydanı'ndan yürüyen on binler Şişli Meydanı girişini hınca hınç dolduran onbinlerle buluşacak.

Ankara ve İzmir'de polis müdahalesi 

Ankara ve İzmir'de  Berkin Elvan için eylem yapanlara polis müdahale etti.  Polis Ankara Tuzluçayır'daki göstericilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Yapılan müdahalede gazetecilerin olduğu bölgeye de gaz bombası atıldı. 

izmir_mudahale.jpg

İzmir'de ise  Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle Konak Meydanı'nda oturma eylemi yapmak isteyen gruba polis tazyikli su ve gaz bombasıyla sert müdahalede bulundu. 

Vali Mutlu, polise verilen talimatı açıkladı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Berkin Elvan'ın cenazesiyle ilgili Twitter hebasından açıklama yaptı. Mutlu, açıklamasında;

"Devlet ve Hükümetimiz üst makamlarınca ifade edildiği gibi Berkin'in cenazesinde emniyet güçleri dikkatli görev için talimatlandırılmıştır. Muhterem ailenin yasına ve dileğine uygun bir cenaze programı olması için herkesin üzerine düşeni en iyi şekilde ifasını yürekten dilerim" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan provokasyon uyarısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mitinglerine devam etmek için Ankara'dan ayrılırken yazılı bir açıklama yaptı ve "Provokasyona gelmeyin" uyarısında bulundu.

Kılıçdaroğlu açıklamasında, "Başbakanlık makamını işgal eden zat, çevresindeki dar bir kadro ile tehlikeli bir provokasyon peşindedir" ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu şu şekilde konuştu;

"Kaos, kargaşa ve sosyal kamplaşmadan beslenerek kendi otoriter anlayışını kalıcı bir rejime dönüştürmeyi planlayan bu iktidarın provokasyonları konusunda, halkımızın azami dikkat ve duyarlılıkla hareket etmesi son derece önemlidir. Bu provokatörlerin ve kaos projesi mimarlarının oyununa gelmeme konusunda halkımın yüksek irfanına olan güvenim tamdır." 

BDP, Bervin için 2 günlük yas ilan etti

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ise, Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin, "Barış ve Demokrasi Partisi ile Halkların Demokratik Partisi'nin almış olduğu bir karar doğrultusunda 2 günlük yas ilanımız var. Berkin için Berkin'ler için yas ilan ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Buldan, şöyle devam etti:

"Evinden sokağa çıkan ve güvenlik güçlerinin orantısız güç kullandığı bir ortamda başından yaralanan Berkin Elvan'ı dün kaybettik. Dün Berkin Elvan'ın annesinin haykırışı hiçbir zaman kulaklarımızdan ve beynimizden çıkmayacak ve gitmeyecek. Berkin'in annesi dün haykırdı 'benim oğlumu Allah değil Tayyip Erdoğan aldı dedi' çünkü Gezi olaylarında güvenlik güçlerine orantısız güç kullanma konusunda yetki veren sayın başbakan, Berkin'in annesine nasıl bir cevap verecek merak ediyoruz" 

Süleyman Demirel: Vahşi bir saldırı  sonucu yaralanan Berkin...

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Berkin Elvan hayatını kaybetmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Demirel, açıklamasında; "Vahşi bir saldırı sonucu yaralandığı günden beri, büyük bir yaşam mücadelesini kahramanca yapmış olan oğlumuz Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesi dolayısıyla milletçe büyük üzüntü duyuyoruz. Size, milletimizin tüm fertlerine başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin" ifadelerine yer verdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir