Önce 'Türk ajanı' dediler, şimdi özür diliyorlar

SPLC adlı medeni haklar savunucusu kuruluş, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarına karşı çıkan ünlü Amerikalı tarihçi Lewy'den özür diledi ve sözünü geri aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD'de Southern Poverty Law Center (SPLC) adlı medeni haklar savunucusu kuruluş, 1915 olaylarıyla ilgili görüşlerinden dolayı "Türk ajanı" olmakla suçladığı ünlü Amerikalı tarihçi Guenter Lewy'den özür diledi ve sözünü geri aldı.

Massachusetts Üniversitesi'nde siyaset bilimi profesörü olan 87 yaşındaki Lewy, kendisini 2 yıl önce, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarına karşı çıkmak için Türk hükümetinden maddi yardım almak ve "Türk ajanı" olmakla suçlayan SPLC'ye karşı 8 milyon dolarlık tazminat davası açmıştı.

Merkezi Washington'da bulunan Amerika-Türk Koalisyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, SPLC, davada uzlaşı yoluna gidilmesiyle "The Armenian Massacres in Ottoman Turkey: A Disputed Genocide" (Osmanlı Türkiyesi'nde Ermeni Katliamları: Tartışmalı Bir Soykırım) başlıklı kitabın yazarı Lewy'den hem özür diledi hem de sözünü geri aldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir