Önemli gelir kaybı yaşayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Avrupa arenasında iki yıl boyunca yer alamayacak olan Fenerbahçe'yi zorlu bir süreç bekliyor. Sarı lacivertli ekibin Avrupa'dan 2 yıl men edilmesi en çok da gelirler açısından sıkıntı yaratacak.

Şampiyonlar Ligi'nden elenen Fenerbahçe, 9 milyon Euro'ya yakın 'ayak bastı' parasını ezeli rakibi Galatasaray'a bıraktı.

Fenerbahçe, Avrupa Ligi grubuna girememesi durumunda ise katılım payı ve tahmini grupta toplanacak puanlardan oluşacak yaklaşık 10 milyon eurodan da mahrum olacak. Fenerbahçe, gruplara alınmaması durumunda evinde oynayacağı maçlarda yaklaşık toplam 6 milyon TL' gişe hasılatını da alamayacak.

Bunun yanında lisanslı ürün satışı, sponsorluk anlaşmaları da yine kayıp yaşanacak gelir kalemleri arasında yer alacak.

Tahmini hesaplamalara göre Fenerbahçe, Avrupa'dan uzak kalacağı iki yılda 60 milyon euronun üzerinde gelir kaybı yaşayacak.

Piyasa değeri 630 milyon liraya geriledi

Öte yandan Fenerbahçe'nin piyasa değeri CAS kararının ardından 630 milyon liraya geriledi. İlk seans kapanışında 670 milyon lira olan Fenerbahçe Futbol AŞ'nin piyasa değeri yılbaşında ise 990 milyon liranın üzerindeydi.

Yılbaşından bu yana, özellikle UEFA ve CAS sürecinde hızlı bir şekilde değer kaybeden Fenerbahçe Futbol AŞ'nin toplam piyasa değeri bugünkü düşüşle birlikte yılbaşına göre yaklaşık yüzde 36 oranında gerilemiş oldu.