Onlar artık "gurbetçi" değil, "Schön Türk"

Yurtdışında yaşayan Türkler için bugüne kadar birçok tabir kullanıldı. Başbakan Yardımcısı İşler de, Köln'de katıldığı programda yurtdışındaki vatandaşlar için “Schön Türkler” tabirini literatüre sokmuş oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Almanya başta olmak üzere yurtdışında yaşayan vatandaşlara bugüne kadar birçok isim verildi. Yurtdışı Türkler'den Sorumlu Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ise yurtdışındaki vatandaşlarla ilgili yeni tanımlama getirdi. 

"Schön" (güzel) Türkler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Köln'de katıldığı UETD 10. Yıl kutlamalarında Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler de bir konuşma yaptı. 

İşler, "Bundan 100 yıl önce Avrupa'ya giden ve Avrupa'nın dış görünüşünden etkilenen jön Türkler koca imparatorluğun batışında pay sahibi oldular. Sizler yeni Türkiye'nin doğuşunda büyük pay sahibi oldunuz. 100 yıl önce jön Türkler vardı şimdi ise sizler gibi ‘schön (güzel)’ Türkler var" ifadesini kullandı. 

Yurtdışında yaşayan Türkler için bugüne kadar birçok tabir kullanıldı. En yaygın olarak eki sosyalistlerin çok kızdıkları “gurbetçi” tabiri kullanılıyor. Özellikle Almanya'da çalışanlar için ise “Alamancı” tabiri de kullanılıyor. Son dönemde ise “Avrupalı Türkler” teriminin yaygınlığı dikkat çekiyor. Başbakan Yardımcısı İşler ise, yurtdışındaki vatandaşlar için “schön Türkler” tabirini literatüre sokmuş oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir