OPEC güvencesi sakinleştirmedi

Fransa Maliye Bakanı Lagarde, Ortadoğu'daki isyan ateşinin petrol piyasalarında yarattığı endişeyi OPEC'in güvencesinin bile yatıştıramadığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

JAKARTA - Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) petrol arzını güvenceye alacağı sözüne rağmen Ortadoğu'daki istikrarsızlığın hammadde ve petrol piyasasında endişelere neden olduğunu belirti.

Fransa'nın G20 Dönem Başkanlığı kapsamında Endonezya'ya iki günlük resmi ziyarette bulunan Lagarde burada yaptığı açıklamada, Bahreyn'de olduğu gibi Libya'ya sukunet çağrısı yaptı.

Lagarde, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki istikrarsızlığa ilişkin, "Özellikle Libya'da olmak üzere olanlar yüzünden hepimiz dehşete ve korkuya kapıldık. Açıkçası, bunun hammadde ve petrol fiyatları üzerinde etkisi var. Durum yakında sakinleşecek, ihtilaflar çözüme kavuşacak ve daha iyi olacak" dedi.

Öte yandan Cezayir Maden ve Enerji Bakanı Yusuf Yusfi dün yaptığı açıklamada, petrol arzının kesintiye uğraması durumunda OPEC'in piyasalara güven vermek için harekete geçeceğini belirtmişti.

Yusfi, Libya'daki olaylar yüzünden piyasada belirgin bir karışıklık olacağına inanmadığını vurgulayarak, "Gerçek bir karışıklık olması durumunda OPEC piyasaların güvenini sağlamak için kararlar alacak" ifadelerini kullanmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir