Operasyona muhalefetten ilk tepki

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli, Koza İpek Grubu'na yapılan polis operasyonlarını değerlendirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bu sabah saatlerinde Koza İpek Holding'in 23 şirketine başlatılan operasyonlara muhalefetten tepki geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adli yılın açılışı dolayısıyla Yargıtay Birinci Başkanlığınca düzenlenen törene gelişinde, Koza İpek Holding'in 23 şirketinde başlatılan aramaya ilişkin soruyu yanıtladı.  

'Bizi dünyaya rezil etmemeye davet ediyorum'

'Baskı devam ediyor ama dikkatle takip ediyoruz' diyen Kılıçdaroğlu, medyası susturulan bir ülkede demokrasiden söz edilemeyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bu konuda hükümeti dikkatli olmaya, tutarlı olmaya ve bizi dünyaya rezil etmemeye davet ediyorum" diye konuştu. 

'Bu gidişatın sonu da hayırlı olmayacak'

Seçim çalışmaları kapsamında Osmaniye'den milletvekili aday adayı olmak için başvurusunu yapan Devlet Bahçeli ise operasyonlara ilişkin , "Uzun zamandan beri Türkiye'de basın üzerinde çok büyük baskılar olduğu gibi sermaye grupları üzerinde de büyük bir tedirginlik yaratacak davranışlar sergilenmektedir. Bunlardan bir kötü örnek, bugün gerçekleşmiş oluyor. Bunu tasvip etmek mümkün değil. Bu gidişatın sonu da hayırlı olmayacaktır" karşılığını verdi. 

Bahçeli'den Tuğrul Türkeş cevabı

Bahçeli, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in "Beni MHP'den atamazlar" şeklindeki açıklamalarının hatırlatılarak değerlendirmesi sorulunca "Bu soruyu yok farz ediyorum. Böyle sorulara da gerek yok artık. Recep Tayyip Erdoğan'a hayırlı uğurlu olsun" dedi.