ORDUSİAD'dan beklediğimiz çok şey var

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ORDU'DAN / Murat GÜRSOY

murat.gursoy@dunya.com

Ordu Sanayici ve İşadamları Derneği (ORDUSİAD) geçtiğimiz ay genel kurulunu yaparak yeni başkanını ve yeni yönetimini seçti. ORDUSİAD, Ordu'nun en büyük sesi konumunda olması gereken bir dernek. Bu derneği kuran ve bu derneğin bugünlere kadar gelmesi için emek ve çaba harcayan herkesi öncelikle canı gönülden kutlarım.

Biz dünden bugüne hep söyledik, söylemeye devam ediyoruz. Ordu'da hiçbir şey sadece isim olarak kalmamalı; ORDUSAİD Ordu adına her zaman söz sahibi olmalı. ORDUSİAD'ın yeni başkanı Sayın A. Kadir Engin, dernek adına dünden bugüne çok emek sarf eden, proje üretilmesi için çaba harcayan bir değerli büyüğümüz. Diğer değerli sanayici ve işadamlarımız, Ordu adına yapılacak çok iş olduğunun farkında.

ORDUSİAD'ın Engin başkanlığındaki yeni yönetimi, öncelikle Ordu Valisi Sayın Orhan Düzgün ile bir araya geldi. Bu buluşmada Vali Düzgün, ilimizde bir proje ofisi kurulacağını ve işadamlarımızla bundan sonraki süreçte çok daha fazla bir araya geleceklerini belirtti. Turizm adına Ordu'da yapılacak çok iş olduğunu, yeni dönemde yapılmaya başlayan ve bu yıl içinde tamamlanacak olan otel yatırımlarıyla ilimizin çok daha güzelleşeceğini vurgulayarak, sanayicilerimizi ve iş dünyamızı Ordu adına yatırım yapmaya davet etti. Yayla turizminin de Ordumuz için önemini belirterek, Çambaşı'nda kurulacak kayak merkezinin ilerleyen dönemde ilimize çok büyük güzellikler katacağının altını çizdi.

Artık Ordu adına sürekli proje üreten, bunun için bir proje departmanı kurarak adına yakışır çalışmalar yapan, toplantı- proje geliştirme odaları bulunan çok yönlü bir binaya sahip bir ORDUSİAD bize yakışır. ORDUSİAD yeni dönemde yeni projeler üretilmesi ve ortak akılda buluşma noktasında Ordu'da müteşebbis ruhun artmasına yönelik önemli adımlar da atmalı. Ülkemizin başarılı iş dünyası temsilcilerini ilimize getirerek, işadamlarımızla buluşturmalı, başarı öykülerini örnek almalıyız. ORDUSİAD, Ordu'nun gelişmesinde ve kalkınmasında çok aktif rol oynamalı ve söz sahibi olmalıdır. Bu yapıldığında Ordu çok olumlu gelişmelere imza atacaktır. Bir alev topu gibi yanıp sonra sönerek, ortadan kaybolunacaksa çok yazık olur. Ayrıca bu derneğimizin çalışmaları sadece Ordu merkezdeki işadamlarımızla sınırlı kalmamalı; 19 ilçemizdeki başarılı sanayicilerimize ve iş dünyası temsilcilerine de kapılarını açmalı. Ordu adına bir ekonomi toplantısı yaparak, ilimizin yeni yatırımlar alması sağlanmalı.

ORDUSİAD yeni yönetimine başarılar dilerken, bu derneğimizden Ordu adına olumlu gelişmeler bekliyoruz.Çünkü Ordu artık kabuğunu kırıyor. Her şey daha güzel bir Ordu için...