Org. Hulusi Akar Gölcük'te

Orgeneral Akar, Gölcük'teki Donanma Komutanlığı ve bağlı birliklerinde inceleme ve denetlemelerdu bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara, Deniz ve Hava komutanları ile birlikte, Şırnak'taki konuşlu birlikleri ziyaret ve denetlemelerinin ardından dün Gölcük'teki, Donanma Komutanlığı ve bağlı birliklerinde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Orgeneral Hulusi Akar, temasları esnasında, Mavi Vatan'ın önemine değinerek; deniz yetki alanlarındak hak ve menfaatlerimizin korunması, çevre denizlerde ve bağlantılı deniz alanlarında deniz güvenliğinin sağlanması amacıyla; etkin, caydırıcı ve saygın bir deniz gücüne sahip olmanın ve bunu idame etmenin, ülke güvenliğinin teminatına büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Orgeneral Hulusi Akar, birlik personelini bu yönde göstermiş oldukları gayretten dolayı kutlarken, deniz kuvvetlerinin sahip olduğu imkan ve kabiliyetleri her geçen gün daha da ileriye taşıyarak modern deniz harp silah ve araçlarını üretmeyi hedef edinmeleri gerektiğini belirtti.

Orgeneral Hulusi Akar'ın şanlı sancağı, yurt ve dünya denizlerinde onurla taşıyan Türk leventlerine; 'Rüzgârınız sakin, pruvanız neta, ufkunuz ve bahtınız açık olsun!' dileklerinde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir