Organik pastörize süt satışa çıkıyor

Tire Süt, günde 4 ton organik süt üretecek. Pastörize süt cam şişelerde İzmir genelindeki anlaşmalı marketlerde satılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

TİRE - Tire Süt Kooperatifi, Türkiye'de ilk kez organik süt üretim ve satışına başlayacak.

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, dünya standartlarında tesisler kurmaya devam ettiklerini, Türkiye'de birçok işletme küçülürken, Tire Süt Kooperatifi olarak üreticileri ve tüketicileri bu rekabet ortamında korumaya devam ettiklerini belirtti.

Şu ana kadar yaptıkları tüm yatırımların ve uygulamaya koydukları projelerin ekonomik ve sosyal açıdan, başta Tire ve Küçük Menderes bölgesi olmak üzere Türkiye ekonomisine büyük katkıları olduğunu vurgulayan Eskiyörük, şunları söyledi:

"Kooperatifimiz şimdiye kadar başarıyla hayata geçirdiği okul sütü projesinden, ucuz market zincirine, benzinlik ve oto lastik, akü satışına, yem satışından, silaj alım ve paketleme tesisine kadar üreticimizi her alanda desteklerken, bir yandan da tüketicimize ucuz ve kaliteli et ve süt ürünleri sunmaya devam ediyor. Uyguladığımız proje ve yatırımlar ile tüm ülkemize örnek olduğumuz gibi Avrupa'da da Türkiye'nin örnek kuruluşu olarak gösteriliyoruz. Bu projeler hem kooperatifimizin mali yapısını güçlendiriyor, hem de rekabet gücünü artırarak üreticimizin ayakta kalabilmesini sağlıyor" dedi.

Günde 4 ton organik süt üretilecek

Türkiye'de bir ilke imza atarak organik süt üretimine başladıklarını söyleyen Eskiyörük, organik pastörize süt projesi konusunda tesis, imalat, tanıtım, pazarlama ve tüketiciye ulaştırılması yönünde tüm çalışmaların tamamlandığını, günde 4 ton organik süt üreteceklerini bildirdi.

Eskiyörük, şu bilgileri verdi:

"Ege'de organik süt üretimi yapan tek çiftlik var. Onun da kapasitesi yaklaşık 4 ton. Biz bu çiftliğimizden elde edilen organik sütü işleyerek tüketiciye sunacağız. Talebin kısa sürede artacağını biliyoruz. Ancak organik süt üretimi oldukça uzun süreli bir çalışmayı gerektiriyor. Organik süt üretimi yapabilmek için bugün altyapı oluşturmaya başlamış olsak, en erken üç yıl süre gerekli. Bizler üreticilerimizin şimdiden bu yönde çalışmalar yapmasını talep ediyoruz."

Organik pastörize sütün 72 ile 80 santigrat derece arasında kaynatıldığı için içindeki faydalı bakterilerin yaşamaya devam ettiğini hatırlatan Eskiyörük, pastörize sütü cam şişelerde İzmir genelindeki anlaşmalı marketlerde satışa sunacaklarını bildirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir