Ortadoğu ve Afrika pazarına yayılacak

Fransız Gimaex International ile merkezi İzmir'de kurulacak olan yeni şirket özellikle yurtdışı pazara yönelik üretim yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Katmerciler hedef büyüttü. "2010 yılında ise şirketimizin yüzde 24'ünü halka açarak, hem kurumsal, hem sektörel tarihimizde yeni bir sayfa açtık" diyen Katmerciler Yönetim Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci, tüm projeksiyonlarının şirketi daha iyi seviyelere çıkarmak yönünde olduğunu kaydetti.

İleri teknolojinin sunduğu imkanları üretim süreçlerine en üst düzeyde aktararak üretim gamlarını genişletmeyi, ürün ve hizmet kalitesini daha da artırmayı, yurtiçi pazarın yanı sıra ihracat yaptıkları ülkelerdeki konumunu güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Katmerci, "İtfaiye ekipmanı üretiminde dünyanın önde gelen şirketlerinden Fransız Gimaex International ile merkezi İzmir'de olacak, eşit pay sahipliğinde yeni bir şirket kurulması yönünde görüşmelerimiz devam ediyor. Yeni şirket özellikle yurt dışı pazara yönelik katma değeri yüksek ekipman üretimi yapacak ve temel hedefi uluslar arası pazarlar olacak. Bundan sonraki dönemde de yeni yatırımlarla birlikte ihracat hacmimizi artırmayı planlıyoruz. Hacmimizin artışına ve büyümemize paralel olarak teknoloji yatırımlarımızda da artış yapmayı planlıyoruz.

2015 yılına kadar Katmerciler markasının dünyada araç üstü ekipman sektöründe daha bilinir hale getirilmesi ve bu süreçte Ortadoğu ve Afrika itfaiye ve çöp ekipmanı pazarlarında hakim durumda olmak öncelikli hedeflerimiz arasında" diye konuştu.

İhracat yaptıkları ülke sayısının 40'ı aştığını kaydeden Katmerci, ulusal ve uluslar arası mevcut pazarların sunduğu yüksek potansiyeli şu ana kadar çok iyi değerlendirdiklerini, dünyanın hemen her bölgesinde donattıkları araçların dolaştığını kaydetti.

Katmerci, "İlerleyen dönemlerde uluslararası pazardaki değişimlere ve ortaya çıkacak ihtiyaçlara göre yurtdışında doğrudan yatırım da elbette düşünülebilir" diye konuştu. Katmerci, ilerleyen dönemlerde ikincil bir halka arz veyabirleşme/satınalma gibi projelerin gündeme gelebileceğini belirterek, "Günümüz dış politikasında kullanılan moda deyimle; tüm seçenekler masa üstünde" dedi.

Yeni şirket yurtdışına üretim yapacak

Fransız Gimaex International ile merkezi İzmir'de kurulacak olan yeni şirketin özellikle yurt dışı pazara yönelik üretim yapacağını ve temel hedefinin uluslararası

pazarlar olacağını söyleyen Katmerci, "Uluslararası pazarlarda çok büyük bir potansiyel var. Biz bu pazarlarda daha hızlı büyümek, daha etkin olmak istiyoruz. Dolayısıyla Katmerciler'e yeni pazarların kapısını açabilecek bir şirket olacak" diye konuştu.

6 milyon dolara yeni tesis

2010 yılını 61,6 milyon liralık toplam satış geliriyle kapatan Katmerciler, net kârını, 2010 yılında yüzde 63 artırarak 7,927 milyon liraya, faaliyet kârını yüzde 46'lık artışla 10,405 milyon liraya çıkardı. 2010 yılında 26 milyon liralık ihracat yapan şirket, toplam gelirlerinin yüzde 42'sini yurtdışı pazarlardan elde etti. Mevcut üretim tesisinin bitişiğine, 15 dönüm arazi üzerine yeni bir fabrika daha inşa ettiklerini belirten Katmerci, " Mevcut kapasitemizi yüzde 30 oranında artıracak ve 6 milyon dolara mal olacak yeni üretim tesisimiz ise sonbahardan önce faaliyete geçecek." dedi.

İcracı birimler İstanbul'a taşınabilir

Şirketin bir İzmir şirketi olarak doğduğunu ve İzmir merkezli bir şirket olarak faaliyetlerine devam edeceğini ifade eden Katmerci, "Bunun aksi yönünde herhangi bir gündemimiz yok. Bununla birlikte, ulusal ve uluslararası pazarlara daha yakın olabilmek, özellikle pazarlama, satış ve tanıtım faaliyetlerini daha etkin yürütebilmek için bazı icracı birimleri İstanbul'a taşımayı gündemimize almış durumdayız. Böylesi bir adımın, şirketin operasyonel kabiliyetini artıracağını düşünüyoruz. Ancak, henüz bu yönde alınmış bir karar olmadığını da vurgulamak isterim" dedi.

Yeni tesise 100 kişiye ilave istihdam

2010 yılı başında 200 olan çalışan sayısını, krizin yoğun etkileri devam etmesine rağmen yıl sonunda yüzde 10'dan fazla artırarak 225'e çıkardıklarını kaydeden Furkan Katmerci, "Halen 250'nin üzerinde çalışanımız var. Mevcut fabrikamızın kapasitesini, bitişiğimizdeki yaklaşık 15 dönümlük arazide gerçekleştireceğimiz yatırımla artıracak, yeni bir tesis kuracağız. Temelini önümüzdeki günlerde atacağımız yeni tesisi, haziran ayına kadar tamamlamayı ve hizmete sokmayı planlıyoruz.

Ayrıca yeni tesisimizde yaklaşık 100 kişiye ilave istihdam ve ilk yıl yüzde 30 kapasite artışı ile yılda 300 özel tip ekipman üretimi planlıyoruz. Yüksek kalite ve sürekli gelişim hedeflediğimiz ürünlerimizde, teknoloji kullanımı son derece büyük önem arz ediyor. Bu anlamda son teknoloji ile donatılmış modern tesislerimizde konusunda uzman mühendis ve teknikerlerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm araçlarımızı, tek çatı altında anahtar teslim üreterek teslim ediyoruz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir