Örtülü ödenek şeffaflaşıyor

Devlet Bakanı Nazım Ekren, Ekonomik ve Sosyal Konseyin faaliyetleri hakkında bilgi verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtlayan Devlet Bakanı Nazım Ekren, Ekonomik ve Sosyal Konseyin faaliyetleri hakkında bilgi verirken, 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun 24. maddesine tabi giderler başlığı ile artık örtülü ödeneğin, çok net, açık ve şeffaf bir şekilde takip edilebileceğine dikkat çekti.

Örtülü ödenek ve MİT'in teknik ihtiyaç ve donanımı konusunda kısıtlamaya gitmediklerini belirten Ekren, GAP projesinin, ekonomik kalkınmayı, sosyal gelişmeyi, altyapıyı ve kurumsal kapasiteyi doğrudan artıracak, kamunun önceliğini yansıtan bir proje olduğunu söyledi. Nazım Ekren, bölgeye gelecek günlerde yapılacak gezide, projenin hangi aşamada olduğunun görülebileceğini belirtti.

Ekren, "Başlangıçta, örtülü ödenekle ilgili yapılan giderlerin tahmini mümkün olamıyordu. Gelişmelere bağlı olarak bu rakamlar artıyordu. İlk defa, şu anda 5018 Sayılı Kanunun 24. maddesine tabi giderler başlığı ile bunun artık çok net, açık ve şeffaf bir şekilde takip edilebileceğini sizlerin takdirlerine sunuyorum" diye konuştu.

Ekren, terörle mücadeledeki yeniden yapılanmada özellikle üzerinde hassasiyet gösterdikleri konunun, koşulların gerektirdiği şekilde tedbirin alınması olduğunu kaydederek, bu yapılanmanın, bunun bir sonucu olarak ele alınması gerektiğini bildirdi.

Başbakanlık araç alımları

Başbakanlığa alınacak arazi araçlarıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Ekren, 2009'da Başbakanlığa 29 araç alınacağını, bu araçlar için 2,3 milyon YTL ödenek ayrıldığını söyledi. Ekren, bu araçların 12'sinin 4x4 arazi aracı olduğunu ve özel cihazlar takılarak koruma hizmetlerinde ve afetlerde kullanılabileceğini bildirdi.