ÖSS ve YDS ücretleri artırılmadı

2009-ÖSS için adaylar 40 TL, YDS için bu ücrete ek olarak 10 TL daha ödeyecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı'nın (YDS), bu yılki ücretleri artırılmadı.

ÖSYM, bu yıl son kez tek aşamalı yapılacak olan ÖSS'ye yönelik sınav kılavuzunu yayımladı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, kılavuzdaki bilgilerde herhangi bir değişiklik olmadığını belirterek, "Bu seneye ilişkin yeni hiçbir uygulamamız yok" dedi.

2009-ÖSS ücreti ile Yabancı Dil Sınavı (YDS) ücreti, bu yıl da artırılmadı. 2009-ÖSS için adaylar 40 TL, YDS için bu ücrete ek olarak 10 TL daha ödeyecek. Sınavsız geçiş yapacak adaylardan 10 TL alınacak. ÖSS, YDS ve bu sınavlarla ilgili diğer belge ve hizmetlerin ücreti 2007 yılından bu yana değişmedi.

Şifre uyarısı

ÖSYM, bu yılki sınav kılavuzda, adaylara şifre konusunda uyarıda bulundu. Adaylardan, başvuru merkezi görevlisinin kendilerine onaylayarak vereceği "2009-ÖSYS Başvuru Kayıt Bilgileri" belgesini, ÖSYS'nin tüm aşamalarında gerekli olacağı için saklamaları isteniyor. Kılavuzda, "Belgede yer alan şifre daha sonraki işlemlerde de gerekeceğinden adayların bu şifrelerini unutmamaları, kimseye vermemeleri ve özenle saklamaları yararlarınadır" uyarısı yer alıyor.

Başvuru işlemi sonrasında adaya verilecek şifre, TC kimlik numarası ile birlikte ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresi kullanılarak, adayların bilgilerini görmelerini ve bazı bilgilerini değiştirmelerini sağlayacak. Şifre, hem bu sınavın bütün aşamalarında hem de adayın ÖSYM ile ilgili elektronik ortamda sonraki yıllarda yapacağı bütün işlemlerde gerekli olacak.