Oto hırsızlarına 7 ilde operasyon

İstanbul merkezli 7 ilde bir oto hırsızlık şebekesine yönelik operasyonlarda 20 kişi gözaltına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul merkezli 7 ilde bir oto hırsızlık şebekesine yönelik operasyonlarda 20 kişi gözaltına alındı. Eş zamanlı olarak 36 adrese yapılan operasyonlar sonucunda 32 çalıntı araç ele geçirildi. Şüphelilerin sorgusunun Asayiş Şube Müdürlüğünde sürdüğü öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından 5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından İstanbul, Sivas, Çanakkale, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa ve Antalya illerinde operasyon yapıldı. Daha önceden tespit edilen toplam 36 adrese yapılan baskınlarda oto hırsızlık çetesi üyesi oldukları iddia edilen 20 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte şu ana kadar 32 çalıntı aracın ele geçirildiği, bu sayınının önümüzdeki günlerde artabileceği belirtildi.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin sorgusuna Oto hırsızlık Büro Amirliğinde sürdüğü öğrenildi. Liderliğini eski sabıkalı N.E.(45)in yaptığı öğrenilen şebekenin İstanbul'dan çaldıkları otomobilleri sahte belgeler hazırlayarak değişik illerde pazarladıkları öğrenildi. Gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir