Otobüs firmaları kontak kapattı

Doğu illerine şehirlerarası taşımacılık yapan seyahat firmaları, otobüslerin taşlanmasını protesto ederek kontak kapattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Diyarbakır'daki şehirlerarası taşımacılık yapan seyahat firmaları, batı ve Karadeniz illerinde otobüslerine yönelik saldırıları protesto etmek için bugün kontak kapatarak sefer düzenlemedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeleri'ndeki otobüs firmalarını ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Son günlerde artan terör olaylarının ardından, Doğu ve Güneydoğu'dan Türkiye'nin dört bir yanına yolcu taşımacılığı yapan otobüslere batı illerinde saldırılar gerçekleşti. Diyarbakır'daki otobüs firmaları bu durumu protesto etmek için bugün kontak kapatıp, tüm seferleri iptal etti. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kaşanak şehirlerararası otogara giderek, firma yetkilileriyle görüştü. Kışanak, sivil savunmasız insanlara ve taşıma araçlarına yapılan saldırıları kınadığını söyledi. Saldırıların ırkçı davranışlar olduğunu ve ırkçılığın da insanlığın en tehlikeli ruh hali olduğunu kaydeden Kışanak şöyle konuştu:

"Bu konuda hem vatandaşların, hem yerel yöneticilerin, hem merkezi hükümetin, acil olarak gerekli bütün tedbirleri alması ve bu saldırıları durduracak bir yaklaşımı ortaya çıkarması lazım. Ankara'ya sesleniyoruz; Bu yol yanlış bir yol, bu bir felaket yolu, bu ülkeyi, bu toplumu ciddi derecede bir iç savaşa sürükleyecek ve artık toparlanması da kolay olmayacak bir yola doğru gidiştir. Olaylar, kendiliğinden gelişmedi. Bu konuda cesaret veren, göz yuman, teşvik eden herkes suçludur. Derhal bu tutumdan vazgeçilmesi gerekir." 

Taşlanan otobüslerde bulunan yolculardan bazıları da, çok korktuklarını ve yapılanın yanlış olduğunu söyledi.

Yolcular otogarda bekliyor

Bu arada taşlanarak camları kırılan otobüslerden bazıları tamire götürülürken, bazıları hala otogarda bekletiliyor. Batı illerine gitmek için bugün otogara gelen yolcular gidemeyeceklerini anlayınca burada beklemeye başladı. Otogarda valizleriyle bekleyen yolcuların çocukları da boş olan peronlarda, oyun oynayarak zaman geçiriyor.