Otomobil satarken bu tuzağa düşmeyin

İstanbul polisi otomobilini satmak isteyenlere kendilerini işadamı olarak tanıtarak onları dolandıran organize suç şebekesini çökertmek için operasyonlarını sürdürüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul’da otomobilini satmak isteyen vatandaşlara, kendilerini işadamı olarak tanıtarak, birlikte gittikleri noterlerde "Para az sonra gelecek" sözleriyle satışı sağladıktan sonra kaçan 4 kişi polis tarafından yakalandı. Polisin organize bir şekilde çalıştığını tespit ettiği şüphelilerin suç ortaklarının yakalanması için çalışmalar sürüyor.

İstanbul’da polise yapılan çok sayıda başvuruyu değerlendiren polis, noterlerde vatandaşları dolandıran bir çeteyi yakalamak için harekete geçti. Polis yaptığı çalışmalarda şüphelilerin sözde otomobil satın alacakları kişileri, kısa bir süreliğine kiraladıkları lüks ofislerinde ağırladıklarını ve güven sağladıklarını belirledi. 

Daha sonra araç sahibi ile birlikte satış yapmak üzere Noter’lere giden şüphelilerin kurbanlarını "Arkadaş parayı almaya gitti", "Banka’da kuyruk varmış. Paran 5 dakika sonra hazır" gibi vaatlerle kandırarak, satış işlemini gerçekleştirdikleri öğrenildi. Şüphelilerin daha sonra mağduru noterde bırakarak kaçtıkları belirlendi.

Polis yaptığı çalışmalarda kimliklerini belirlendikleri şüpheliler Tuncay D.(31), Mustafa D.(36), Ali Ş.(26) Murat G.(30)’yi gözaltına aldı. Yapılan çalışmalarda şüphelilerin organize bir şekilde dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi. Şüpheliler işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilirken olayla ilgili firari şahısların yakalanması için çalışmalar sürüyor.