Otomotiv, gözüne Güney Amerika'yı kestirdi

Türk otomotiv endüstrisi, Automec Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı'na katıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğinden (OİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, birlik organizasyonunda Brezilya'nın Sao Paulo şehrinde düzenlenen fuara, otomotiv yan sanayisinden 10 firma katıldı.

Türk heyetine başkanlık eden OİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Otomotiv Endüstrisi Tanıtım Komitesi (OETK) Başkanı Cengiz Kabatepe, değerlendirmesinde, fuar ile firmaların, otomotiv yan sanayi açısından önemli potansiyele sahip Brezilya pazarına ulaşma fırsatına kavuştuğunu belirtti.

Türk otomotiv yan sanayisinin kalitesini, üretim gücünü, teknolojisini tanıtma fırsatını bulduklarını bildiren Kabatepe, Türk firmaların fuarda beklenenden fazla ilgi gördüğünü kaydetti.

Kabatepe, ikili görüşmelerden olumlu sonuçlar alınacağına inandığını ve Brezilya'da Türk otomotiv yan sanayi için yeni bir kapı açıldığını vurguladı.

Sektör ihracatını artırabilmek için yürüttükleri çalışmaların meyvelerini aldıklarını ifade eden Kabatepe, "2009 yılında ihracattaki düşüşün ardından bu yıl ilk 3 ayda yeniden yükselen trend yakaladık. Brezilya'daki fuarla birlikte ihracattaki yükselen trendimize katkı sağlamak istiyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir