Otomotivin stratejileri 14 Nisan'da açıklanacak

Bakan Ergün'ün açıklayacağı belge, sektörün yol haritasını çizecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Otomotiv Sektörü Strateji Belgesi, 14 Nisan Perşembe günü, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün tarafından açıklanacak.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin otomotiv sanayinde üretim ve Ar-Ge üssü olması amacına yönelik olarak hazırlanan ve 27 eylemi içeren Otomotiv Sektörü Strateji Belgesi'ni 14 Nisan'da açıklayacaklarını söyledi.

Bu belgeyle otomotiv sanayinin sürdürülebilir küresel rekabet gücünü artırmayı ve katma değeri yüksek bir üretim yapısına geçmeyi amaçladıklarını ifade eden Ergün, yaptıkları analizlerin sonucunda, ''Ar-Ge altyapısını iyileştirmek'', ''fiziki altyapıyı geliştirmek'', ''şirketlerin tasarım, üretim ve markalaşma becerilerini artırmak'', ''hukuki ve idari düzenlemeleri iyileştirmek'' ve ''insan kaynaklarını geliştirmek'' başlıkları altında 5 temel hedef belirlediklerini bildirdi.

Teknolojik yatırımlar teşvik edilecek

''Teknoloji ve tasarıma dayalı üretimin geliştirilmesi için yeni teşvik mekanizmaları geliştireceğiz'' diyen Ergün, özgün tasarım ve üretimle alternatif yakıt ve elektrikli araçlarda kullanılan batarya üretimi konusundaki teknolojik yatırımları da ayrıca teşvik edeceklerini söyledi.

Tasarım doğrulama, yol testleri, araç çarpma testi ile rüzgar tüneli yapılması için test merkezleri kurmaya da devam edeceklerini anlatan Ergün, şöyle devam etti:

''Elektrikli araçların kullanımının yaygınlaşması için şarj istasyonları gibi gerekli altyapı çalışmalarına da katkı sağlayacağız. Son teşvik paketimizde 12 büyük sektörden biri olan otomotiv sektöründe büyük ve yeni yatırımların proje bazında ve tedarik zincirindeki firmaları da kapsayacak şekilde desteklenmesi ile ilgili çalışmalar da yapacağız.

Bu konularda ilginizi çekebilir