Otoyol ve liman özelleştirmelerine odaklanacak

Akfen Holding CEO'su Güçsav, tahvil arzından gelecek kaynağı, Mersin Doğalgaz Santrali'ne yapacakları yatırımda ve kazanmaları durumunda otoyol projelerinde kullanacaklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Havalimanı işletmeciliği, enerji, liman ve inşaat alanında iştirakleri bulunan Akfen Holding, bazı iştiraklerinden çıkarak portföyünü yeniden yapılandırmayı hedeflediği 2012 yılında, başta otoyollar olmak üzere, İzmir Limanı, Galataport, Başkent Doğalgaz gibi özelleştirmelere odaklanmayı hedefliyor.

Akfen Holding'in 200 milyon liraya kadar yükseltilebilecek tahvil ihracına ilişkin basın toplantısında holdingin faaliyetlerine ve hedeflerine ilişkin bir sunum yapan Akfen Holding CEO'su Süha Güçsav, "Akfen Holding 2012 yılında bazı iştiraklerinden çıkış planlıyor, fırsatları değerlendireceğiz. Yeni aktif yaratma alanında ağırlıklı olarak altyapı fırsatlarına bakacağız. Otoyol projeleri var. Bunun dışında Galataport, İzmir Limanı, Başkent Doğalgaz dağıtım gibi özelleştirme fırsatları da söz konusu" dedi.

Güçsav, hangi iştiraklerden çıkış planladıklarına ilişkin bir soruya, "TAV Havalimanlarında ve enerji şirketimizde stratejik bir çalışmamız var" yanıtını verirken, bir iştirakten çıkmaları durumunda bunun çok karlı olması ve zamanının geldiğini düşünmeleri nedeniyle yapacaklarını ifade etti ve başka aktiflerin de grubun içine girebileceğini söyledi.

Akfen CFO'su Kadri Samsunlu da, holdingin otoyol ve köprü özelleştirmelerine en büyük önceliği verdiğini söyledi.

TAV'ın satışında gelinen sürece ilişkin olarak Güçsav, "Fransızlardan ilgi var. Bu süreçte şu anda henüz bir sonuç yok. Sonuç alındığında kamuoyuyla paylaşılır" dedi. İki Fransız şirketi Vinci  ve Aeroports de Paris TAV Havalimanları Holding'de yüzde 40'a yakın pay almak üzere teklif verecekler.

Tahvil arzından gelecek kaynağı, Mersin Doğalgaz Santrali'ne yapacakları yatırımda ve kazanmaları durumunda otoyol projelerinde kullanacaklarını söyleyen Güçsav, 2012'de grup şirketlerinde halka arz planlamadıklarını, finansallarına göre 2013 yılında İDO'da halka arz düşünebileceklerini açıkladı.

(Reuters)

 

Bu konularda ilginizi çekebilir