OVM ve Gazprom 'Avusturya' için anlaştı

Taraflar, Güney Akım Projesi'nin Avusturya bölümü için işbirliği anlaşması imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - OMV ve Gazprom, Güney Akım Projesi'nin Avusturya bölümü için işbirliği anlaşması imzaladı.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada, OMV ve Gazprom'un, Güney Akım Projesi'nin Avusturya bölümünü oluşturacak olan Baumgarten doğal gaz dağıtım merkezi ile Avusturya-Macaristan sınırı arasındaki boru hattının inşaatı için işbirliği anlaşması imzaladığı belirtildi.

Açıklamada, eş zamanlı olarak, Avusturya Federal Bakanı Reinhold Mitterlehner ve Rusya Federasyonu Enerji Bakanı Sergey Shamtko'nun da Avusturya topraklarından geçecek bu boru hattının inşası ve işletilmesi konusunda bir işbirliği anlaşması imzaladıkları kaydedildi.

Güney Akım Doğal Gaz Hattı Projesi'nin oluşturduğu çeşitlendirilmiş taşıma imkanlarının Avrupa'nın doğal gaz tedarik güvenliğine büyük bir katkıda bulunacağı vurgulanan açıklamada, Güney Akım Projesi'nin Avusturya bölümü inşası için fizibilite çalışmasının 2010 yılı sonunda tamamlanmasının planlandığı bildirildi.

Boru hattının güzergahının belirlenmesinin ardından proje maliyetinin çıkarılacağı dile getirilen açıklamada, 2015 yılı sonunda faaliyete geçmesi öngörülen boru hattı için yatırım kararının 18 ay içerisinde verilmesinin beklendiği aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen OMV Yönetim Kurulu üyesi Werner Auli, şunları ifade etti:

"Planlanan Güney Akım ve Nabucco doğal gaz boru hattı projeleri OMV Baumgarten Doğal Gaz Dağıtım Merkezi'nin önemini artırırken Avrupa'nın doğal gaz tedarik güvenliğine de katkıda bulunacak. Bu anlaşma ile sağlanacak artan hacim halen kıta Avrupa'sının en önemli gaz ticaret platformu olan Merkez'in kıta Avrupa'sının lider doğal gaz merkezi olma yolundaki çalışmalarına büyük hız ve açık destek sağlayacaktır."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir