Oyun ekonomisi masaya yatırılıyor
Bahçeşehir Üniversitesi'nin düzenlediği "BUG" atölyelerinde oyun ekonomisi tartışılacak. Seminerler dışarıdan katılıma açık olacak.
İSTANBUL - Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Tasarımı Bölümü tarafından kurulan bilgisayar oyunu laboratuvarı BUG, oyun sektörü için bağımsız bir iletişim ağı kurmak ve oyun yapmak isteyenlere eğitim zemini sağlamak amacıyla çalışmalarına başladı.
Akademik ve teknolojik araştırmaların yanı sıra oyun sektörüne dair projelerin üretildiği BUG, Amerika Birleşik Devletleri’nin sayılı üniversitelerinden MIT Media Lab ile işbirliği halinde yürüttüğü programını bu kez herkese açık hale getiriyor.
BUG Oyun Atölyeleri üçüncü haftasında ekonomi üzerinden oyunları ve diğer disiplinlerle kurduğu ilişkileri masaya yatıracak. “Sosyal Paylaşım ve Oyun Deneyimi, Oyun Ekonomileri, Oyunlaştırma, Sosyal Oyunlar ve Gelir Modelleri” gibi konular 9 – 12 Temmuz 2012 tarihleri arasında düzenlenen seminerlerle tartışılacak. Katılımın ücretsiz ve herkese açık olduğu programlar Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Yerleşkesi’nde yürütülecek.
BUG Nedir?
Dünyanın en hızlı büyüyen iş kollarından biri olan ve 2011 verilerine göre dünyadaki toplam büyüklüğü 70 milyar dolara ulaşarak Hollywood’u geride bırakan “oyun” sektörü yeni oyuncularını BUG aracılığıyla yetiştiriyor. Bahçeşehir Üniversitesi’nin bünyesinde kurulan BUG (Bahçeşehir University Game Lab), Türkiye’de yaklaşık 150 – 200 milyon dolar büyüklüğe sahip oyun sektörüne oyun yazan, geliştiren ve pazarlayan kişilerin yetiştirilmesini hedefleyen programını hayata geçirdi. 25 Haziran’da başlayan ve 13 Temmuz 2012 tarihine kadar Bahçeşehir Üniversitesi'nde gerçekleşecek oyun atölyelerinde, fikirden, tasarıma ve pazarlamanın temellerine kadar oyun üretim sürecini baştan sona ele alınıyor.