Oyuncağın kilidini Türkiye açacak

Hasbro Güney Avrupa Başkanı Laura, "Önümüzdeki 2 yıl içinde Türkiye kilit ortaklardan biri olacak. Batı pazarları olgun, oralarda artık büyüyemiyoruz. Dünya çapındaki işlerimizi Türkiye üzerinden büyütebiliriz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL/DÜNYA- Portföyünde Transformers, Monopoly, Tabu gibi Türkiye’de de büyük ilgi gören markaları bulunduran Haspro, hızla büyüyen oyun ve eğlence sektörüne Türkiye merkezli stratejisi ile yeninden odaklanıyor.  Son 5 yılda her yıl yüzde 5 büyüme ile 4 miyar dolarlık satış rakamına ulaşan Hasbro, yeni dönemde Çin, Rusya, Brezilya ve Türkiye’nin yeni oyun sahası olacağını açıkladı. Bu noktada özellikle Türkiye’deki pazar paylarının yeni iş modellerine olanak tanıdığını söyleyen Hasbro Güney Avrupa Başkanı Pierre Laura, "Önümüzdeki 2 yıl içinde Türkiye kilit ortaklardan biri olacak. Dünya çapındaki işlerimizi Türkiye üzerinden büyütebiliriz" dedi.

Batı'da büyüyemiyoruz

Yeni büyüme stratejilerini dün İstanbul’da düzenlenen basın toplantısı ile açıklayan Laura, önümüzdeki dönemlerde büyüme rakamlarının ABD dışındaki ülkelerden elde edileceğini söyledi. Gelecek 5 yılda satış rakamlarını 5 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Laura, Türkiye’nin ekonomik büyüme verileri ve oyun sektöründeki cirosu ile kilit rol oynayacağını belirtti. Laura, Hasbro’nun Türkiye’de daha küçük ölçekli markalarla rekabet halinde olduğuna işaret ederek "Ben Batı Avrupa ekonomisinden geliyorum ve buralar olgun pazarlar olduğu için artık oyun pazarı büyüyemiyor. Türkiye, Çin, Rusya ve Brezilya’da ise ekonomik büyümeler devam ediyor. Biz de artık bu coğrafi büyümelere odaklanacağız. Bu noktada diğer pazarlara oranla Türkiye’de daha iyiyiz. 2 yıl içinde Türkiye kilit ortaklardan biri olacak" ifadelerini kullandı.

TV ve sinema gelirlerini artıracak

Laura, dijital medyanın artık eğlence sektörünün merkezinde yer aldığına da işret ederek, Hasbro olarak satışlarını da bu kanala yönlendireceklerini açıkladı. Halen portföylerinde yer alan bin 500 markanın 150 tanesini pazarladıklarını açıklayan Laura, satışlarının yüzde 30’unun TV ve sinema kaynaklı olduğunu belirtti. 3 yıl içinde bu alandaki satışlarını yüzde 50’ye çıkarmak istediklerini ifade eden Laura, "İşlerimizin yarısını 3 yıl içinde sinema ve film destekli markalardan elde edeceğiz" diye konuştu.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika İstanbul'daki ofisten yönetilecek

Hasbro Türkiye Genel Müdürü Canan İlter, Türkiye pazarında 25 yıldan fazladır faaliyet gösteren Hasbro’nun yönetim anlamında da pazar önem verdiğini açıkladı. Hasbro Türkiye’nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Müdürlüğü’nü de üstlendiğini kaydeden İlter, dijital medya, oyuni oyuncak, sinema, TV gibi Hasbro’nun tüm faaliyet sahalarının Türkiye’de de hayata geçeceğini dile getirdi.

Markalı oyun ve oyuncak sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olan Hasbro, Monopoly, Tabu, Jenga, Transformers, Spider-Man, Star Wars, Play-Doh, Playskool, My Little Pony ve Littlest Pet Shop Minişler gibi markalarıyla geniş bir tüketici yelpazesine ürünlerini ulaştırıyor.

Hasbro hakkında

Hasbro Türkiye pazarına 1984'te girdi. Şirketin global cirosu 4 milyar dolar, 150 marka sayısı faaliyette.

Bu konularda ilginizi çekebilir