Oyuncak Markası Mattel, HIT Entertainment'ı satın alıyor

Oyuncak Markası Mattel, oyuncak sektöründe faaliyet gösteren HIT Entertainment'ı satın almak üzere anlaşma imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Mattel Inc'in, Apax Partners fonu liderliğindeki bir konsorsiyum üzerinden 680 milyon dolar nakit karşılığında, HIT Entertainment'ı satın almak üzere bir anlaşma yaptığı bildirildi.

Mattel'den yapılan açıklamada, yapılan anlaşma ile Mattel'in, HIT Entertainment'a bağlı Thomas & Friends, Barney, Bob the Builder, Fireman Sam ve Angelina Ballerina da dahil olmak üzere popüler okul öncesi dönem markalarından oluşan küresel bir portföye sahip olacağı kaydedildi.

HIT Entertainment'in, 180 milyon doların üzerinde gelir ile, okul öncesi marka fikir haklarına yönelik en büyük bağımsız marka sahiplerinden birini temsil ettiği vurgulandı.

Mattel Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Robert A. Eckert, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Mattel'in, Thomas & Friends'in satılabileceği en doğru marka olduğunu, bu güçlü markanın da artık Barbie, Hot Wheels, Fisher-Price ve American Girl gibi ikonlaşmış markaların arasına katıldığını belirtti.

Thomas & Friends'in gelirlerinin yarısından çoğunun oyuncak dışı ürünlerden elde edilmesine bağlı olarak, bu anlaşma ile Mattel'in küresel pazarlama, dağıtım ve marka yönetim imkanlarının, HIT Entertainment'ın küresel programlama ve lisans uzmanlığı ile birleşerek, portföyün büyümesine de hız kazandıracağını ifade eden Eckert, HIT Entertainment ekibinin şirkete katılımının da lisans faaliyetlerine katkı sağlayacağını ve içerik açısından yetkinliklerin artıracağını vurguladı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir