Özel sektör kuru çay taban fiyatı belirlendi

Rize Ticaret Borsası çay taban satış fiyatının 5,50 TL ile 6,50 TL arasında gerçekleşmesine karar verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RİZE - Rize Ticaret Borsası (RTB) üyeleri, bu sezon özel sektör kuru çay taban satış fiyatının 5,50 TL ile 6,50 TL arasında gerçekleşmesine karar verdi.

RTB Başkanı Mehmet Erdoğan, RTB Toplantı salonunda üyelerle bir araya gelerek, 2010 yılı kuru çay maliyet ve pazarlama fiyatını değerlendirdi.

Yaş çay kilogram fiyatının destekleme primi dahil 1 lira olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Bu yıl açıklanan yaş çay fiyatı ve diğer unsurlarla beraber 1 kilogram kuru çayın maliyetinin özel sektörde 5,70 lira olması bekleniyor. Satış fiyatlarımızın maliyetin altında olmaması için kararlılığımızı sürdürmemiz hepimizin, üreticilerimizin ve bölgemizin menfaatinedir. Satış fiyatlarımızın bu doğrultuda belirlenmesi kazandığımız güven ortamı açısından çok önemlidir" dedi.

Çay sektörünün kararlı bir şekilde ilerlemesi halinde kısa sürede çok daha fazla değer kazanacağını kaydeden Erdoğan, "Bu anlamda, alım, üretim, satım  aşamalarında kaliteden ödün verilmemelidir. Gerek ÇAYKUR gerekse özel sektör, dünyanın en kaliteli ürünü çayımızın kalitesini tarladan pakete kadar korumalıdır. Kaliteli yaş yaprak almaya özen göstermeliyiz. Elimizdeki ürün dünyanın en doğal, sağlıklı ve kaliteli ürünüdür. Bunu kaliteli şekilde alarak yüksek kalite kuru çaya dönüştürürsek, dünya pazarlarına açılma şansımız o kadar yüksek olacaktır. Bölgemizin refahı da buna bağlı olarak artacaktır" diye konuştu.

Rize Ticaret Borsası üyeleri, toplantı sonrası özel sektör kuru çay taban satış fiyatının 5,50 TL ile 6,50 TL arasında gerçekleşmesine karar verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir