Özel Yabancı Ortaöğretim Sınavı, 31 Mayıs 'ta

OKS'nin kaldırılmasıyla 'özel yabancı ortaöğretim okullarının öğrencileri' ortak sınavla alınacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Özel Yabancı Ortaöğretim Okulları Sınavı, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nce 31 Mayıs 2009 tarihinde yapılacak.

Özel Yabancı Ortaöğretim Okulları Sınav Yürütme Kurulu'nca yapılan açıklamada, Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nın (OKS) kaldırılması nedeniyle İstanbul, İzmir ve Mersin'de faaliyet gösteren özel yabancı ortaöğretim okullarının 2009-2010 öğretim yılında öğrencilerini, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce yapılacak ortak bir sınavla alacağı belirtildi.

8 yıllık zorunlu eğitim uygulaması nedeniyle sadece ortaöğretim alanında hizmet veren bu okulların, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı kurum yönetmelikleri gereği sınavla öğrenci almak durumunda olduğu dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ülke genelinde 8'inci sınıf öğrencilerinin katılacağı sınav, Seviye Belirleme Sınavı'ndan (SBS) önce 31 Mayıs 2009 pazar günü yapılacaktır. Sınavda milli eğitim müfredatına uygun sorular sorulacaktır. Müfredat dahilindeki soruların yüzde 70'i 8'inci sınıf, yüzde 30'u 7'inci sınıf kazanımlarından olacaktır. Sınav toplam 100 sorudan ibaret olup, 25 soru Türkçe, 25 soru matematik, 20 soru fen bilgisi, 20 soru sosyal bilgiler, 10 soru dil öğrenme yeteneği olarak belirlenmiştir. Sınav süresi 120 dakikadır ve tek oturumda yapılacaktır. Bilgiyi kullanma ve yorumlama becerisi ile dil öğrenme yeteneğinin ölçüleceği bir sınav gerçekleştirilecektir."

Özel yabancı okullar ve bu sınav hakkında daha kapsamlı bilginin "www.yabanciokullarsinavi.org" adresinden öğrenilebileceği ifade edilen açıklamada, başvuru şekli ve sınav hakkındaki ayrıntılı açıklamaların ileriki tarihlerde kamuoyuna duyurulacağı bildirildi.