Özel: Yapılan seçim ittifakı değil, iltihaktır

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, seçim ittifakına ilişkin "Yapılan iş ittifak değil, iltihaktır. AK Parti ile MHP'nin birbirinin paçasına tutunarak yükselmeye çalışma ittifakına verilecek tavizimiz, katkımız yok." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, seçim ittifakıyla ilgili verilen yasa teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yapılan işin ittifak değil, iltihak olduğunu iddia eden Özel, "İttifak varsa birbirleriyledir, millet, halkla yapılan ittifak yoktur. Baraj ittifakıdır. AKP'nin yüzde 50 baraj sorununu MHP ile çözme; MHP'nin yüzde 10 baraj sorununu AKP ile çözme. Sorunu koymuşlar, çözümü üretmişler. Sorun ne; MHP yüzde 6. AKP barajı geçerse MHP de geçmiş sayılacak meseleninin özü bu." diye konuştu.

"Biz kötüysek o zaman niye ittifaka çağırıyor?"

Özel, Başbakan Binali Yıldırım'ın, il kongrelerinde "Ey Kılıçdaroğlu, Kemal Bey korkma, çekinme ittifak kapısı sana da açık, gel katıl." dediğini belirterek, şu görüşleri dile getirdi:

"Hani biz gayri milliydik, teröristtik, ülke çıkarları için milli güvenlik sorunuyduk. O zaman milli dediğin ittifaka bizi niye davet ediyorsun? Tek derdin demek koltuk. Binali Bey, hadi oradan senin bu ittifak dediğinin içinde CHP'nin kendi için gördüğü hiçbir şey yok. Biz halk ile ittifak kurarız. Bizim koltuk sevdasıyla, tırnakları koltuğa geçirip de oturmak gibi niyeti olanlarla, onların saltanatı sürsün diye kurulacak ittifakımız yok. Saray, saltanat ittifakına hayır diyoruz. Bundan sonra hiçbir AK Parti'li çıkıp, şöyle, böyle kötüsün demesin. Bana bu kadar kötü diyenle zaten işimiz olmaz. Biz bu kadar kötüysek o zaman Binali Bey niye çağırıyor? Bu da AK Parti'nin tarihi çelişkisi."

"Sorunun parçası olanlar çözüm olamaz"

Çocuk istismarının, herkesin kanını dondurduğunu, herkesi infiale sürüklediğini vurgulayan Özel, 6 bakandan oluşan komisyon çalışmalarının, çözüm, çare, umut gibi gösterildiğini, sorunun parçası olanların çözümün parçası olamayacağını dile getirdi.

Özel, son 10 yılda cinsel istismar vakalarının 7 kat, kadına şiddetin 14 kat arttığını belirterek, Karaman olayından sonra kurulan Meclis Araştırma Komisyonun raporunun 475 gün görüşülmediğini, hükümetin 88 öneriden birini değerlendirdiğini ifade etti. Özel, çözümün 6 bakanda değil, Mecliste olduğunu, işe merdiven altı eğitim kurumlarından, sübyan mekteplerinden başlamak, meczupları alim gibi görmemek, en ağır cezaları vermek, çağdaşlaşma hedefine yürümeyi vasiyet eden Atatürk düşmanlarının elini tutup, gözünün içine bakmamak gerektiğini ileri sürdü. Özel, bu meseleyi ulusal sorun olarak görüp hep beraber çözmeleri gerektiğini vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir