Özince: Kaygı duysaydım, biraz daha kalırdım

Özince, "Avrupa'daki krizin Türkiye'ye kötü etki yapacağından kaygı duysaydım, işimi başka bir arkadaşa devretmez, biraz daha kalırdım" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESKİŞEHİR - Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, "Avrupa'daki krizin Türkiye'ye kötü etki yapacağından kaygı duysaydım, işimi başka bir arkadaşa devretmez, biraz daha kalırdım" dedi.

Özince, Eskişehir'de Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Kitabevi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, İş Bankası'nı çoğu zaman bir banka olarak görmediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Türkiye İş Bankası'nı bir Cumhuriyet müessesi olarak görürüz. Nitekim Cumhuriyetin efsanevi Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel, kültür yayınları şirketimizin kurucusu ve ilk genel müdürüdür. Hasan Ali Yücel, Türk edebiyatının dünya edebiyatıyla tanışması aşamasında çok katkı yapan değerli bir kişiliktir. Ancak, kültür yayınları şirketimizin genel müdürü Ahmet Salcan'ın döneminde de çocuk yayınları ve okul öncesi eğitim yayınlarına önem verildi. Bu alan çok boş bir alandı. Bu tür kitaplar, şuan yüzde 40'a yakın bir pazar payıyla ve mümkün olduğunca uygun fiyata satışa sunuluyor. Çocuk klasiklerini 3 liraya satmaktan ben çok mutlu oluyorum. 

'Kalemini Getir Kitabını Al' diye bir kampanya yürütüyoruz. Bu yıl kampanyanın 4 yılındayız. Bu yıl 2 milyon kitap daha vererek, kitabı olmayan çocuğumuz kalmasın istiyoruz. Biz mümkün olduğunca hem yazarlarımızı desteklemek, hem de çocuklara kitap sevgisini aşılamak açısından bu tür faaliyetlerimizi uzun yıllar ettireceğiz. Bugün bir örneği göstereceğiz. İnşallah günün birinde bu örnekler çoğalır."

Özince, bir gazetecinin "Avrupa'da yaşanan krizin Türkiye'ye etkisi ne olur" sorusu üzerine, "Benim hiçbir kaygım yok. Avrupa'daki krizin Türkiye'ye kötü etki yapacağından kaygı duysaydım, işimi başka bir arkadaşa devretmez, biraz daha kalırdım. Türkiye'yi çok istikrarlı, sağlam gördüğümüz için İş Bankası'nda nöbet devrini bu döneme denk getirdik. Bu konudaki düşüncelerimizin aslıdır. Hiç büyütmeden, abartmadan söylüyorum. Çünkü, yani işler yolundayken böyle görev değişimleri yapılabiliyor. Kriz falan yok. Kitapları okudukça çocuklarımız, kültür seviyemiz yükseldikçe ne kriz olur, ne bir şey olur" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir